Egészség hírek

Ki hinné, mi segít az esti túlevésen?

Ki hinné, mi segít az esti túlevésen?

Nemcsak a reggelifogyasztással érjük el, hogy esténként túlságosan sokat falatozzunk. Kutatók szerint a képernyő előtt töltött idővel is gond van.

Sokan nem esznek reggelit, egy csésze kávé után nekivágnak a napnak. Nem teszik jól azonban, mert ezzel a hozzáállással ebédidőre már farkaséhesek lesznek.

S ha kihagyják e fontos, nap kezdeti étkezést, a képernyő előtt töltött idővel együtt az esti túlevést kockáztatják.

Alighanem sokaknak lehet ismerős a szituáció: a munkahelyről vagy iskolából hazaérve degeszre eszik magukat. Ezt azonban jó lenne elkerülni, hiszen hamar plusz kilókhoz vezethet.

Kevesen tudnak ellenállni az édességnek, ha nem reggeliznek

Kevesen tudnak ellenállni az édességnek, ha nem reggeliznek

Ha reggelizünk, s kevesebb időt töltünk a képernyő előtt, sokkal kisebb az esélye annak, hogy este túl sok ennivalót tömünk magunkba – állapították meg a Harvard és Oregon Egészségügyi és Tudományos Egyetem munkatársai. Kutatásuk azt sejteti, hogy természetes testóránk – vagy cirkadián ritmusunk – arra programoz bennünket, hogy édes, keményítővel teli, sós ételeket együnk este.

Ennek oka a múltban gyökerezik, őseinket talán segítette mindez, amikor szűkösek voltak az élelmiszerkészletek. Ám manapság csak arra való, hogy a vonalainkat rontsa. Hogyan küzdhetünk meg ezzel a problémával?

A tapasztalt dietetikus és táplálkozási tanácsadó Rachel Begun szerint a gond kezelése a reggeliző asztalnál kezdődik. Kutatások szerint, aki reggelizik, arra kevésbé jellemző, hogy túlsúlyos lesz – és esténként túl sokat eszik.

A lényeg, hogy napközben elegendő fehérhét és rostot fogyasszunk, s ezzel telítettebbnek is érezzük magunkat. Legyünk biztosak abban, hogy vacsoránk is kiegyensúlyozott, s nem esszük meg túlságosan korán, mert ebben az esetben éhesek lehetünk.

A képernyő előtti időtöltés nem tesz jót az egészséges étkezésnek

A képernyő előtti időtöltés nem tesz jót az egészséges étkezésnek

A másik fontos dolog: zárjuk el a tévét, tabletet, okostelefont estefelé – a túlságosan sok képernyő előtt töltött idő ugyanis hozzájárul, hogy gondolkodás nélkül falatozzunk.

Érdemes egy étkezési naplót vezetni. Amennyiben nassolni vágyunk, írjuk le, mit ettünk és hogyan éreztük magunkat utána. Lehet, hogy a stressz vagy az unalom vezetett oda, hogy „megtámadtuk” a hűtőt?

Következő alkalommal egy relaxáló fürdő is megfelelő lesz, de egy jó könyv is nagyon jól jöhet!

Kapcsolódó cikk:

Megdöbbentően sok az elhízott ember

Csuklónk bánja az okostelefonok használatát

Sejtöregedést okozunk az alkoholizálással

B.A.

Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >