Egészség hírek

Ki hinné, mi segít az esti túlevésen?

Ki hinné, mi segít az esti túlevésen?

Nemcsak a reggelifogyasztással érjük el, hogy esténként túlságosan sokat falatozzunk. Kutatók szerint a képernyő előtt töltött idővel is gond van.

Sokan nem esznek reggelit, egy csésze kávé után nekivágnak a napnak. Nem teszik jól azonban, mert ezzel a hozzáállással ebédidőre már farkaséhesek lesznek.

S ha kihagyják e fontos, nap kezdeti étkezést, a képernyő előtt töltött idővel együtt az esti túlevést kockáztatják.

Alighanem sokaknak lehet ismerős a szituáció: a munkahelyről vagy iskolából hazaérve degeszre eszik magukat. Ezt azonban jó lenne elkerülni, hiszen hamar plusz kilókhoz vezethet.

Kevesen tudnak ellenállni az édességnek, ha nem reggeliznek

Kevesen tudnak ellenállni az édességnek, ha nem reggeliznek

Ha reggelizünk, s kevesebb időt töltünk a képernyő előtt, sokkal kisebb az esélye annak, hogy este túl sok ennivalót tömünk magunkba – állapították meg a Harvard és Oregon Egészségügyi és Tudományos Egyetem munkatársai. Kutatásuk azt sejteti, hogy természetes testóránk – vagy cirkadián ritmusunk – arra programoz bennünket, hogy édes, keményítővel teli, sós ételeket együnk este.

Ennek oka a múltban gyökerezik, őseinket talán segítette mindez, amikor szűkösek voltak az élelmiszerkészletek. Ám manapság csak arra való, hogy a vonalainkat rontsa. Hogyan küzdhetünk meg ezzel a problémával?

A tapasztalt dietetikus és táplálkozási tanácsadó Rachel Begun szerint a gond kezelése a reggeliző asztalnál kezdődik. Kutatások szerint, aki reggelizik, arra kevésbé jellemző, hogy túlsúlyos lesz – és esténként túl sokat eszik.

A lényeg, hogy napközben elegendő fehérhét és rostot fogyasszunk, s ezzel telítettebbnek is érezzük magunkat. Legyünk biztosak abban, hogy vacsoránk is kiegyensúlyozott, s nem esszük meg túlságosan korán, mert ebben az esetben éhesek lehetünk.

A képernyő előtti időtöltés nem tesz jót az egészséges étkezésnek

A képernyő előtti időtöltés nem tesz jót az egészséges étkezésnek

A másik fontos dolog: zárjuk el a tévét, tabletet, okostelefont estefelé – a túlságosan sok képernyő előtt töltött idő ugyanis hozzájárul, hogy gondolkodás nélkül falatozzunk.

Érdemes egy étkezési naplót vezetni. Amennyiben nassolni vágyunk, írjuk le, mit ettünk és hogyan éreztük magunkat utána. Lehet, hogy a stressz vagy az unalom vezetett oda, hogy „megtámadtuk” a hűtőt?

Következő alkalommal egy relaxáló fürdő is megfelelő lesz, de egy jó könyv is nagyon jól jöhet!

Kapcsolódó cikk:

Megdöbbentően sok az elhízott ember

Csuklónk bánja az okostelefonok használatát

Sejtöregedést okozunk az alkoholizálással

B.A.

Szeméttelepen készült Stella McCartney legújabb kampánya

Szeméttelepen készült Stella McCartney l...

A divatvilág mindig is szerette a különc dolgokat. Ilyet azonban talán még egy tervező sem tett, mint amit Stella. Legújabb kollekcióját ugyanis egy szemétlerak...
Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

A 90'-es évek szexszimbóluma felett is eljár az idő lassan. Ez ellen pedig mindent megtesz, de sajnos hamarosan akár ő is nagyszülő lehet.  
A Linkin Park legnagyobb slágerei

A Linkin Park legnagyobb slágerei

Döbbenten fogadta az egész világ a hírt, hogy a neves zenekar frontembere, Chester Bennington öngyilkos lett. Emlékére, összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalokat....
Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

72 éves korában elhunyt John Heard színész, akire egy kaliforniai hotelben találtak rá.  
Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság elől?

Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság el...

Hajdú Péter egykori kedvese megunta a sztáréletet? Friss információk szerint a magyar híresség inkább az üzleti életére szeretne koncentrálni a jövőben és nem a...
Cara Delevingne felszabadult a kopasz fejtől

Cara Delevingne felszabadult a kopasz fe...

Tökéletesen szabadnak érezte magát a csinos színésznő, miután leborotváltatta a fejét egy filmszerep kedvéért. Cara Delevingne inspirálni szeretne más nőket is.
Ezért vetett véget életének Chester Bennington

Ezért vetett véget életének Chester Benn...

Szomorú hír rázta meg a zenevilágot. A Linkin Park frontembere 41 évesen öngyilkost lett.   
A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

Nem nyújt szép látványt a repedezett sarok, de mellette még fájdalmas is lehet. Fontos, hogy ahogyan testünk többi részével, úgy a sarkakkal is kellő mértékben ...
Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
George Clooney és Amal gyakran elszökik kettesben

George Clooney és Amal gyakran elszökik ...

Jól kezeli a szülői feladatokat George Clooney és felesége, Amal. Ikreik érkezése óta a sztárnak és párjának segítsége is van, de úgy hírlik, remekül feltaláljá...
< >