Egészség hírek

Ki hinné, mi segít az esti túlevésen?

Ki hinné, mi segít az esti túlevésen?

Nemcsak a reggelifogyasztással érjük el, hogy esténként túlságosan sokat falatozzunk. Kutatók szerint a képernyő előtt töltött idővel is gond van.

Sokan nem esznek reggelit, egy csésze kávé után nekivágnak a napnak. Nem teszik jól azonban, mert ezzel a hozzáállással ebédidőre már farkaséhesek lesznek.

S ha kihagyják e fontos, nap kezdeti étkezést, a képernyő előtt töltött idővel együtt az esti túlevést kockáztatják.

Alighanem sokaknak lehet ismerős a szituáció: a munkahelyről vagy iskolából hazaérve degeszre eszik magukat. Ezt azonban jó lenne elkerülni, hiszen hamar plusz kilókhoz vezethet.

Kevesen tudnak ellenállni az édességnek, ha nem reggeliznek

Kevesen tudnak ellenállni az édességnek, ha nem reggeliznek

Ha reggelizünk, s kevesebb időt töltünk a képernyő előtt, sokkal kisebb az esélye annak, hogy este túl sok ennivalót tömünk magunkba – állapították meg a Harvard és Oregon Egészségügyi és Tudományos Egyetem munkatársai. Kutatásuk azt sejteti, hogy természetes testóránk – vagy cirkadián ritmusunk – arra programoz bennünket, hogy édes, keményítővel teli, sós ételeket együnk este.

Ennek oka a múltban gyökerezik, őseinket talán segítette mindez, amikor szűkösek voltak az élelmiszerkészletek. Ám manapság csak arra való, hogy a vonalainkat rontsa. Hogyan küzdhetünk meg ezzel a problémával?

A tapasztalt dietetikus és táplálkozási tanácsadó Rachel Begun szerint a gond kezelése a reggeliző asztalnál kezdődik. Kutatások szerint, aki reggelizik, arra kevésbé jellemző, hogy túlsúlyos lesz – és esténként túl sokat eszik.

A lényeg, hogy napközben elegendő fehérhét és rostot fogyasszunk, s ezzel telítettebbnek is érezzük magunkat. Legyünk biztosak abban, hogy vacsoránk is kiegyensúlyozott, s nem esszük meg túlságosan korán, mert ebben az esetben éhesek lehetünk.

A képernyő előtti időtöltés nem tesz jót az egészséges étkezésnek

A képernyő előtti időtöltés nem tesz jót az egészséges étkezésnek

A másik fontos dolog: zárjuk el a tévét, tabletet, okostelefont estefelé – a túlságosan sok képernyő előtt töltött idő ugyanis hozzájárul, hogy gondolkodás nélkül falatozzunk.

Érdemes egy étkezési naplót vezetni. Amennyiben nassolni vágyunk, írjuk le, mit ettünk és hogyan éreztük magunkat utána. Lehet, hogy a stressz vagy az unalom vezetett oda, hogy „megtámadtuk” a hűtőt?

Következő alkalommal egy relaxáló fürdő is megfelelő lesz, de egy jó könyv is nagyon jól jöhet!

Kapcsolódó cikk:

Megdöbbentően sok az elhízott ember

Csuklónk bánja az okostelefonok használatát

Sejtöregedést okozunk az alkoholizálással

B.A.

Kylie Jenner babát vár

Kylie Jenner babát vár

A legfrissebb hírek szerint a legfiatalabb Kardashian testvér hamarosan szülői örömök elé néz, ugyanis állapotos.   
Okos babaágyat készítenek

Okos babaágyat készítenek

Ismét valami újdonsággal rukkol elő a technika, ugyanis terveznek egy olyan ágyat a babák számára, amely minden kényelmet megad nekik.   
Fergie: Végre fellélegezhetek…

Fergie: Végre fellélegezhetek…

A csinos énekesnő sokkal jobban érzi magát, mióta napvilágot láttak a válásáról szóló hírek. Fergie és a férje, Josh Duhamel ugyanis már jó ideje külön van, de ...
Így étkezz a normális emésztéshez

Így étkezz a normális emésztéshez

Ahogy idősödik az ember az anyagcseréje egyre jobban lelassul. Ez ellen azonban lehet tenni, méghozzá megfelelő étkezéssel.   
Demi Lovato szexuális hovatartozásáról vallott

Demi Lovato szexuális hovatartozásáról v...

A gyönyörű énekesnő kijelentette: nem tartozik senkinek magyarázattal arról, hogy melyik nemhez vonzódik. Demi Lovatót ugyanis megkritizálták a közösségi médiáb...
Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Ebben az évben ismét megrendezik a nagysikerű eseményt, amelynek országszerte különleges programjai lesznek.   
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
< >