2022. 12. 20. - 09:50

Mesterséges intelligencia - Megjött a digitális gondozási társ frissített verziója

Mesterséges intelligencia - Megjött a digitális gondozási társ frissített verziója

Elindította az idős felnőttek számára készült digitális gondozási társ frissített verzióját az Intuition Robotics, mely nemcsak hardver- és szoftverfrissítéseket tartalmaz, hanem kísérőalkalmazást a családtagoknak, barátoknak és gondozóknak.

Továbbfejlesztett eszközzel segíteni az idősek gondozását az Intuition Robotics. A cég elindította az idősödő felnőttek számára készült digitális gondozási társ frissített verzióját: hardver- és szoftverfrissítéseket tartalmaz ElliQ 2.0 néven, valamint egy kísérőalkalmazást a családtagok, barátok és gondozók számára.
 
Az ElliQ legújabb verzióját lényegesen nagyobb méretben gyártották le, a felhasználói élmény javítása érdekében.
 
Az Intuition Robotics emellett egyszerűbb táblagéptöltést, jobb minőségű képernyő-, valamint távoli mikrofonteljesítményt is biztosított az ElliQ-nak.
 
A szoftver szempontjából az ElliQ 2.0 olyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyek minőségibbé teszik a mélyebb beszélgetések lebonyolítását és az erősebb kapcsolatok kialakítását. 
 
Mesterséges intelligencia - Megjött a digitális gondozási társ frissített verziója
Mesterséges intelligencia - Megjött a digitális gondozási társ frissített verziója
 
Az ElliQ mostantól akár múzeumi tárlatvezetéseket is szervezhet, virtuális utazást tesz lehetővé és emlékeket rögzíthet, amelyek elküldhetők a családtagoknak, barátoknak.
 
A cég szerint az ElliQ proaktív módon tevékenységeket javasolhat vagy beszélgetéseket kezdeményezhet.
 
Minél több felhasználó lép interakcióba az ElliQ-val, annál inkább képes a robot kontextust felépíteni és további beszélgetéseket kezdeményezni, ami természetesebb kapcsolatot eredményez, mint amilyen más robotokkal megvalósítható.
 
Az ElliQ legújabb verziója képes a kontextus fokozott építésére.
 
Ez azonban még nem minden. Az ElliQ 2.0 mellett az Intuition Robotics elindított egy társalkalmazást a családtagok, barátok és más gondozók, például esetmenedzserek vagy otthoni egészségügyi segítők számára.
 
Az alkalmazással a felhasználók videohívásokat bonyolíthatnak le az ElliQ-n, valamint szövegeket, képeket és videoüzeneteket küldhetnek és emlékeztetőket állíthatnak be távolról. Az alkalmazással a frissítéseket kaphatnak arról is, milyen változások tapasztalhatók az ElliQ felhasználójának közérzetében. 
 
„Az, ahogyan az ElliQ pozitív irányba változtathatja számos idős felnőtt életét, valóra vált álom a csapatunk számára, hiszen keményen dolgoztak az ElliQ piacra kerüléséért" – mondta Dor Skuler, az Intuition Robotics vezérigazgatója és társalapítója.
 
Mint mondta, most abba a szakaszba lépnek, hogy megoldják az ElliQ széleskörű biztosítását, a további érdekelt feleknek - például családoknak, esetmenedzsereknek, gondozóknak és partnereknek - pedig hozzáadott értéket teremtsenek.
 
A digitális gondozási társ 2022 márciusában került kereskedelmi forgalomba, s azóta az Intuition Robotics ki is adta első hatásjelentését.
 
A cég szerint megjelenése óta az ElliQ a felhasználók 80 százalékánál volt képes csökkenteni a magányt és 82 százalékuknak segített mentálisan aktívnak maradni.
 
Az ElliQ célja, hogy enyhítse a magány, illetve a társadalmi elszigeteltség hatásait és összekösse a felhasználókat családjaikkal és gondozóikkal.
 
Technológiája a pszichológiát, a viselkedéstudományokat és a fejlett kognitív mesterséges intelligencia képességeit egyesíti, hogy proaktív és empatikus ellátást nyújtson.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.