2022. 08. 12. - 16:15

Miért értékes az MI az egészségügyben?

Miért értékes az MI az egészségügyben?
Ahogy a mesterséges intelligencia egyre nagyobb szerepet kezd játszani a társadalomban, egyre több iparág kezdi felismerni a beépítésének előnyeit. Ez alól az egészségügy sem kivétel, ahol a mesterséges intelligencia számos szempontból értékes eszköznek bizonyul.
Az egyik legkézenfekvőbb módja annak, hogy a mesterséges intelligencia az egészségügyben alkalmazható legyen, a diagnosztika. A mesterséges intelligenciát már most is használják a problémák felismerésére és az ellátó csapatok gyors értesítésére, valamint arra, hogy a diagnózis alapján a megfelelő ellátáshoz irányítsa a betegeket.
 
A mélytanuló orvosi eszköz például képes elemezni a strukturálatlan orvosi adatokat a rák felismerése érdekében. Emellett a mesterséges intelligenciát szűrésekhez, diagnosztikai tesztekhez és vérvizsgálatokhoz is használják.
 
Az MI az orvosi diagnosztizálásban is segít
 
Az MI gyorsabb diagnózist képes adni, ami azt jelenti, hogy a betegek hamarabb megkezdhetik a kezelést, ami javíthatja az általános tapasztalatokat.
 
A mesterséges intelligencia a kórházak hatékonyságának maximalizálására is használható: időpontok és műtétek ütemezésére, valamint készletgazdálkodásra.
 
Emellett a mesterséges intelligencia a szűrések és diagnosztikai vizsgálatok során is alkalmazható, hogy csökkentse az eredményekhez szükséges időt. Ez különösen értékes lehet olyan esetekben, amikor az idő kritikus, például egy szívroham diagnosztizálásakor.
 
Összességében egyértelmű, hogy a mesterséges intelligencia sokat kínál az egészségügyi ágazatnak. A problémák korai felismerésére és a kórházak hatékonyságának javítására való képességével az MI minden bizonnyal egyre fontosabb szerepet fog játszani az orvostudomány jövőjében.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.