2023. 08. 23. - 09:20

Milliók endometriózis-diagnózisát rövidítheti le a mesterséges intelligencia

Milliók endometriózis-diagnózisát rövidítheti le a mesterséges intelligencia

Lerövidítheti az endometriózisban szenvedők millióinak diagnosztikai útját a mesterséges intelligencia alkalmazása.

Jelentős mértékben javíthatja az endometriózisban szenvedők életminőségét egy új mesterséges intelligencia rendszer, melyet a dél-ausztráliai Adelaide-i Egyetem fejlesztett ki a Surrey-i Egyetem kutatóinak közreműködésével. 
 
Az endometriózis egy fájdalmas betegség, melyben az érzékeny szövetek a méhen kívül nőnek.
 
Az IMAGENDO nevű rendszer mesterséges intelligencia segítségével elemzi az ultrahangból és MRI-ből származó adatokat, s ezzel jelentősen lerövidíti az endometriózis diagnosztizálásához szükséges időt.
 
Az endometriózis női reproduktív betegség, melynek helyes diagnosztizálása átlagosan több mint 6 évig tart. Olvasd el: Műtét közben állít fel diagnózist a mesterséges intelligencia
 
Milliók endometriózis-diagnózisát rövidítheti le a mesterséges intelligencia
Milliók endometriózis-diagnózisát rövidítheti le a mesterséges intelligencia
 
„Bár a mesterséges intelligencia használatával kapcsolatos jogos aggodalmak még a címlapokat is uralták, itt egy jó példa arra, miként javítja ez a technológia az endometriózisban és súlyos kismedencei fájdalomban szenvedő emberek millióinak életét. Az IMAGENDO innovatív mesterséges intelligencia-képességeket vezet be, hogy gyors, non-invazív endometriózis-diagnosztikát biztosítson az MRI és az ultrahang technológia kombinálásával” – mondta el Gustavo Carneiro, a Surrey Egyetem mesterséges intelligenciával és gépi tanulással foglalkozó professzora, az IMAGENDO egyik fő kutatója.
 
Az endometriózis diagnosztizálásának hosszadalmas folyamata szorongáshoz, depresszióhoz és fáradtsághoz vezethet, ami gyakran megköveteli a betegektől, hogy több egészségügyi szakemberrel konzultáljanak. Olvasd el: Neopláziát diagnosztizál az MI
 
Ez a kiterjesztett diagnosztikai út invazív műtétet igényelhet, s jelenleg hiányzik a megbízható non-invazív teszt - nem beszélve arról, hogy a helyzet számos beteget jelent, egészségügyi és gazdasági kockázatokkal.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.