2021. 05. 20. - 12:05

Napvédelem, antioxidánsok, tápanyagok és kollagén a fiatalos bőrért

Napvédelem, antioxidánsok, tápanyagok és kollagén a fiatalos bőrért
A bőr öregedése egy teljesen természetesen folyamat, de ezt a folyamatot mi magunk is le tudjuk lassítani, amennyiben tudatosan, egészségesen élünk. Mutatjuk hogyan!
A káros szokások, az egészségtelen táplálkozás hatására oxidatív stressz alakul ki a szervezetben, amely a bőr állapotára is kihat. Ahogy idősödünk, úgy egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben, amelynek szemmel is jól látható nyomai vannak a bőrünkön. Miben és hogyan segíthet a kollagén? Mit tehetünk mi magunk, hogy lelassítsuk a bőrben zajló öregedési folyamatokat? Mutatjuk a válaszokat!
 
A kollagén, a bőr, és a bőr öregedése
Felnőttkorunkban a testünk egyre kevesebb kollagént termel. Ennek szemmel látható jelei is lesznek a bőrünkön. Megjelennek a finom vonalak, a mélyebb ráncok, a bőr petyhüdt és megereszkedett lesz. A bőr kollagén csökkenését sok más tényező is felgyorsíthatja, mint például az UV - sugárzás, a levegő szennyezettsége és a nem megfelelő életmódbeli tényezők.

A kollagénnek köszönhetjük a bőr feszességét és rugalmasságát. Ahogy a kollagéntermelés csökken, a bőr kiszárad, egyre vékonyabb lesz és az öregedés jelei is egyre szembetűnőbbé válnak.

Milyen tényezők gyorsítják fel a bőr öregedését és mit tehetünk?
A szervezetben szabad gyökök keletkeznek. Ezek el is szaporodhatnak, ezzel elindítják az oxidatív stressz folyamatát. Nem csak a bőrben, az egész szervezetben. A szabad gyökök megkezdik a romboló munkájukat, azaz negatívan hatnak a bőrsejtekre és a bőr szerkezetére. Hiszen lebontják a bőr struktúrájának azon építőköveit, amelyek a bőr rugalmasságát és feszességét biztosítják, vagyis az elasztint és a kollagént. Sok életmódbeli tényező hatására is elszaporodhatnak a szabad gyökök.

A káros hatású UV-sugárzás hatására a szabad gyökök mennyisége megnő és ez a bőr károsodását okozza. A napvédő használata ezért elengedhetetlen, amikor a napon tartózkodunk.

A levegő szennyezettsége szintén elindíthatja az oxidatív folyamatot, amely hatására a bőr kollagéntermelése lecsökken. A cigarettában található káros hatású vegyi anyagok szintén felelőssé tehetők a szabad gyökök elszaporodásáért. A dohányzás abbahagyása az egyik kulcstényezője a bőröregedés lassításának.
 
kollagen_pr_cikk_torzs
A kollagénnek köszönhetjük bőrünk feszességét és rugalmasságát is 

A bőr korai öregedésének megelőzésében nem csak a napvédelem, hanem a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási rutin is gátat szabhat. A személyre szabott és az időben elkezdett –bőrápolási rutinnal – tisztítás, ápolás, táplálás, hidratálás – jelentősen lelassíthatjuk a bőröregedési folyamatot.

Az egészséges táplálkozás, az antioxidánsokban bővelkedő táplálékok fogyasztása, aktívan hozzájárul a szabad gyökök semlegesítéséhez és így a korai bőröregedés megelőzéséhez. A gyulladást keltő ételek kiiktatása az étrendből szintén segíthet a bőr öregedési folyamatainak a lassításában, merthogy ezek az ételek is gátolják a kollagéntermelést. Egyes vitaminok – A, C, E – is antioxidáns hatással rendelkeznek, így érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hiszen ezek bővelkednek ezekben az antioxidáns vitaminokban.

Nem csak egyes ételek, hanem a stressz is gyulladás kelt a szervezetben. Az életmódbeli változások és a stresszkezelési technikák – relaxáció, meditáció – megtámogatják a stressz kezelését.

A kollagénről se feledkezzünk meg!
A kollagéntermelést egyes tápanyagok is növelhetik. Ilyen tápanyag a glicin, a klorofill, a réz és a prolin. A kollagént, por, kapszula, vagy kollagén ital formájában is bevihetjük a szervezetünkbe. A folyékony kollagén segítségével egy anti-aging hatást érhetünk el. Hiszen így csökken a ráncok, a szarkalábak megjelenése, nő a bőr rugalmassága, fokozódik annak feszessége, a bőr dehidratációja pedig csökken. A kollagén ital elősegíti a kollagénszintézist, illetve hozzájárul az egészséges és fiatalos bőrkép kialakulásához.

A kollagén por fogyasztása számos egészségügyi előnyt biztosít az emberi szervezet számára, hiszen csökkenti az ízületi fájdalmat, hozzájárul az ízületek és csontok regenerációjához, de a bőr, a haj és a köröm állapotában is javulás áll be, a kollagén por rendszeres fogyasztásával. Ha egy valódi öregedésgátlóra vágyunk, a kollagén por megfelelő választás lehet.

A folyékony kollagén arcra is használható, hiszen megannyi előnyt biztosít a bőr számára. Az anti – aging hatás ebben az esetben is érvényesül, hiszen kisimítja az arc bőrét és csökkenti a ráncok megjelenését. A bőr, szemmel is jól látható öregedése ugyanis a kollagénszint csökkenése miatt következik be.

A kollagént nagyon sokan kedvelik, férfiak és nők egyaránt. A folyékony kollagén vélemények azt mutatják, hogy egy igazán forradalmi készítményről van szó, amely mind külsőleg, mind belsőleg nagyon hasznos a szervezet, az izmok, a csontok, a bőr számára. Talán nem véletlen, hogy ennyi ember teszi le a voksát a kollagén mellett.

A kollagén terhesség alatt is bátran fogyasztható. Terhesség alatt több terhelés éri az ízületeket, azonban a kollagén, ízületvédő hatással is rendelkezik. A terhességi csíkok ellen is védelmet élvezhetünk általa, illetve a kollagén a hajat és a bőrt is csodálatosan széppé varázsolja. A folyékony kollagén a gyógyszertár polcain is fellelhető, de webáruházakban is találkozhatunk vele.
 
 
 
CS.SZ.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.