2023. 10. 03. - 10:20

Sebészeti tálcára helyeznék a mini robotot

Sebészeti tálcára helyeznék a mini robotot

A mini sebészeti robottal előrukkoló Virtual Incision 30 millió dollárral bővítette korábbi, 46 millió dolláros finanszírozását – a robot eszköz előtt így újabb lehetőségek állnak.

Tovább emelkedett a közelmúltban a Virtual Incision robotkészítő finanszírozása - 30 millió dollárral bővítette korábbi körét. A lincolni, nebraskai székhelyű sebészeti robotgyártó 2021 novemberében jelentette be a kezdeti 46 millió dolláros támogatást.
 
„Hálásak vagyunk befektetőinknek – a meglévőknek és az újaknak egyaránt –, s izgatottak vagyunk, hogy az Arboretum és az InVivium bevonásával még erősebb orvostechnikai szindikátust építhetünk – mondta el John Murphy, a Virtual Incision elnök-vezérigazgatója. - Ez a finanszírozás, különösen a jelenlegi adománygyűjtési környezetben, jelentős mértékben megerősíti azt az ígéretet, amelyet a Virtual Incision kínál a betegek és a részvényesek számára.”
 
A Virtual Incision úgy tervezte meg MIRA sebészeti rendszerét, hogy megfeleljen a hagyományos, robotizált nagyszámítógépes gépek korlátainak. Miniatürizálta és leegyszerűsítette a lágyrész-robotikai platformot, hogy hozzáférhetőbbé, könnyen használhatóbbá és könnyen alkalmazhatóvá tegye.
 
Sebészeti tálcára helyeznék a mini robotot - Fotó: virtualincision.com
Sebészeti tálcára helyeznék a mini robotot - Fotó: virtualincision.com
 
A vállalat most azt tervezi, hogy a 30 millió dolláros bővítéssel 2025-ig a működése, valamint miniatürizált sebészeti robotjának támogatására használja fel.
 
A „miniRAS” technológia célja, hogy a hagyományos sebészeti robotok képességeit olyan méretben biztosítsa, amely elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy sebészeti tálcán. A MIRA kompakt kialakítása kiterjesztheti a robot-asszisztált sebészetet a ma még nem elérhető páciensekre.
 
A Virtual Incision tervei szerint küldetésének támogatására használja majd fel a támogatást: egy 2024-re tervezett nőgyógyászati klinikai vizsgálaton keresztül. Folytatni szeretnék emellett minibotjuk kisebb iterációjának fejlesztését, hogy az további általános sebészeti alkalmazásokat tegyen lehetővé.
 
A vállalat a következő évre az első, emberen végzett tanulmányokat is előirányozta ezen a téren.
 
A további finanszírozás biztosítása a közelmúltban elért mérföldkövek listáját egészíti ki a vállalat és MIRA rendszere számára.
 
A cég 2023 májusában nyújtotta be a MIRA-t de novo engedélyezésre, bélreszekciós eljárásokban való felhasználásra. A beadvány az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) vizsgálati eszközmentességi (IDE) vizsgálatát követően készült. Az FDA 2022 áprilisában hagyta jóvá a MIRA IDE-kiegészítését.
 
A Virtual Incision kezdeményezné a MIRA korlátozott bevezetését egyes amerikai központokban, amennyiben azt az FDA engedélyezi.
 
A vállalat tervei szerint támogatná a NASA és a Nebraska-Lincoln Egyetem együttműködését.
 
A Virtual Incision tavaly bejelentette: alkalmazzák a MIRA-t a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén egy technológiai bemutató során. A NASA támogatása lehetővé teszi a MIRA használatát egy 2024-es technológiai bemutató küldetésen.
 
Fotó: virtualincision.com
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.