2020. 11. 18. - 10:35

Top 5 módszer a tüdő immunitásának erősítésére

Top 5 módszer a tüdő immunitásának erősítésére

A gyenge tüdő és immunrendszer nemcsak a koronavírus, de más komoly betegségek elkapásának valószínűségét is növeli. Tennünk kell tehát azért, hogy mindkettőt megerősítsük!

A koronavírus világszintű terjedése egyre inkább előtérbe helyezte az egészséget és a jó közérzetet, amely a megfelelő immunitással elérhető.
 
Nagyon fontos, hogy egy ilyen, betegségekkel terhelt időszakban megerősítsük immunrendszerünket és tüdőnket. Olvasd el: Mit együnk az erős immunrendszerért?
 
Íme néhány módszer, mely ebben segíthet.
 
1.Pranayama: a jógi légzési technika rendkívül hasznos a tüdő számára - növeli a tüdő kapacitását. Fontos azonban, hogy az elme higgadt legyen, mert amikor stresszesek vagy szorongók vagyunk, ez hatással van a légzésre és a légzésszám emelkedik. Nyomást gyakorol a tüdőre.
 
A megfelelő légzéstechnikákkal és étrenddel vigyázhatunk a tüdőnkre
A megfelelő légzéstechnikákkal és étrenddel vigyázhatunk a tüdőnkre
 
2.Kerüljük a gyulladást okozó ételeket: az ájurvéda történelmi gyökerei az ókori Indiába nyúlnak vissza, ahol azokat az ételeket is összegyűjtötték, amelyek negatívan hatnak a prána-egyensúlyra.
 
Kerülni kell azokat az ételeket, amelyek fokozzák a testben a nyálkát és gyakrabban kell fogyasztani olyanokat, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt. A természetes és bőséges antioxidánssal rendelkező élelmiszerek vannak előnyben.
 
3.Szedjünk kiegészítőket: a táplálék-kiegészítők napjainkban a jó és kiegyensúlyozott étrend részei. Ugyanígy fontos a tüdő immunitásának fokozása, mely N-acetil-ciszteint tartalmazó kiegészítőkkel érhető el. Ezt javasolják azoknak is, akik éppen koronavírusból épülnek fel. Olvasd el: Három kiegészítő, ami a fáradtságon is segít
 
4.Kerüljük a dohányzást: a koronavírus köztudottan káros hatást gyakorol a tüdőre és a légzőrendszerre – vagyis, ha cigarettázunk, tanácsos csökkenteni a dohányzás mértékét vagy teljesen letenni a cigit.
 
5.Váltsunk egészséges étrendre, melynek pozitív hatása van a tüdőre. Együnk C-vitaminban gazdag ételeket! A kivi, a gránátalma és a guava egyébként kitűnő immunerősítő. Olvasd el: Szerezzük be ezt a nyári immunerősítőt!
 
Végezetül, kerüljük a helyeket, ahol magas a levegő szennyezettsége. Ha tudjuk, hogy ilyen helyre megyünk, viseljünk maszkot.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.