2022. 11. 30. - 10:35

Új koronavírust találtak tudósok a kínai denevéreknél

Új koronavírust találtak tudósok a kínai denevéreknél

Új koronavírust fedeztek fel a kutatók Kínában a denevérekben, amely véleményük szerint kórokozó lehet az emberek és az állatok esetében is.

A tudósok új koronavírust fedeztek fel kínai denevéreknél. A szakemberek szerint kórokozó lehet az ember vagy az állatállomány esetében is, azaz képes megfertőzni minket.
 
Kínai és ausztrál tudósok 149 denevérből vettek mintát Yunnan tartományban. Ennek során 5 olyan vírust azonosítottak, amelyek „valószínűleg kórokozók az emberekre vagy az állatokra” nézve.
 
Volt köztük egy denevér koronavírus is, amely szoros kapcsolatban áll a világon az elmúlt két évben elterjedt betegséggel. Olvasd el: Mesterséges intelligencia jelzi előre a koronavírus-betegek állapotát
 
A tudósok új koronavírust fedeztek fel kínai denevéreknél
A tudósok új koronavírust fedeztek fel kínai denevéreknél
 
„Ez azt jelenti, hogy a Sars-Cov-2-szerű vírusok még mindig keringenek a kínai denevérekben és továbbra is vészhelyzeti kockázatot jelentenek” – mondta Eddie Holmes professzor, a Sydneyi Egyetem evolúcióbiológusa és virológusa. Olvasd el: Mely koronavírus-betegnél nagy a halál kockázata? A mesterséges intelligencia megmondja
 
„Új tanulmányunk nagyon fontos betekintést ad a koronavírusok evolúciójába és ökológiájába, valamint abba, milyen lehetőség nyílik a rekombinációra és arra, hogy rendszeresen új fajokba jussanak át” – tette hozzá Stuart Neil professzor, a londoni King's College fertőző betegségek tanszékének vezetője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.