2020. 04. 21. - 11:25

„Engedélyező" technológiák a gerincsebészetben

„Engedélyező

A technológia fejlődése a gerincműtétekre is nagy hatással van. A piac növekszik és élénkül – mely a gerincgyógyászati trendre is kihat. Milyen perspektívák és trendek várhatók 2020-ban?

A technológiai előrelépések nem hagyják érintetlenül az egészségügy területét – sőt. Számos nagyszerű új módszert köszönhetünk nekik, köztük a távolról irányított, robot által végzett műtéteket.
 
Milyen perspektívák, trendek jellemzik majd a 2020-as évet?
 
A gerincfúzió-beavatkozásokra az idősödő népesség miatt számos országban nagyobb lesz az igény – mint erről előző cikkünkben szó esett.
 
Második trendként az ún. engedélyező technológia alkalmazása.
 
Az intraoperatív, képvezérelt gerincnavigáció messze a legtöbbet emlegetett technológia volt az EUROSPINE 2019 elnevezésű konferencián.
 
Új trendek hódítanak a gerincműtétek terén is
Új trendek hódítanak a gerincműtétek terén is
 
A képvezetés (IG) egyre szélesebb körben elterjedt – s felbecsülhetetlen értéke lehet a sebészek számára a gerincműtét során. A minimálisan invazív gerinc (MIS) műtét a megjelenítés mérsékelését eredményezheti, ám a számítógépes navigációs technológiák használata lehetővé teszi a nagyobb megjelenítést akkor is, ha kisebb MIS bemetszéseket ejtenek – szemben a nyílt műtéti eljárásokkal.
 
A DePuy Synthes például büszke régóta fennálló stratégiai együttműködésére, valamint együttes marketing- és disztribúciós megállapodására a Brainlab-szal - egy olyan céggel, mely iparágvezető technológiát kínál, beleértve a navigációt, a képalkotást, a robotikát és a szoftvertervező eszközöket.
 
A megegyezés részeként a két cég integrált rendszerek marketingjében és promóciójában vesz részt közösen.
 
A stratégiai együttműködés lehetővé teszi, hogy teljes körű navigációs megoldást kínáljanak, beleértve az operatív szolgáltatásokat és a szakmai oktatást, amely zökkenőmentes hozzáférést biztosít az ügyfelek számára a Brainlab engedélyező technológiájához, a DePuy Synthes kínálatával kombinálva.
 
Az együttműködéssel egyébként összekapcsolt digitális környezet kiépítése is megvalósulhat, mely javítja a műtéti teljesítményt, a professzionális oktatást és monitoring tevékenységet, de segít a betegeknek is a teljes gyógyulásban, mivel a pre-, intra- és műtét utáni technológiákon keresztül a gondozás folytonossága elősegíthető.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.