2020. 04. 14. - 11:30

Gerincműtétek – jellemző trendek 2020-ban

Gerincműtétek – jellemző trendek 2020-ban

Ahogyan a sebészet egyéb területein, úgy a gerincműtétek esetében is hatalmas, növekvő és élénk a piac – jelentős technológiai fejlesztéseket felvonultatva. Lássuk a jelenlegi trendeket a gerincgyógyászatban.

Egyéb területekhez hasonlóan a gerincműtétek terén is növekvő, élénk piacról beszélhetünk, mely számos technológiai újítást is tartogat.
 
Jordy Winters, az EMEA Spine szimpózium vezetője a jelenlegi gerincműtét-trendekről számolt be a közelmúltban, míg Maarten Spruit, az AOTK Spine rendszer innováció elnöke saját tapasztalatait és elért eredményeit osztotta meg a gerincműtétek területéről.
 
Az első trend 2020-ban várhatóan az, hogy az idősödő népesség miatt a gerincfúzió-beavatkozások növekedését tapasztalhatjuk majd.
 
Több gerincfúzióra számíthatunk a jövőben?
Több gerincfúzióra számíthatunk a jövőben?
 
Európában az 65 évesnél idősebb népesség 2018-ban 19,7 százalékot tett ki volt - ami 2,6 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest. Ennél is drámaibb emelkedés várható 2100-ig.
 
Az adatok megerősítik, hogy az idősebb betegek egyre inkább teljesítik a gerincfúzióhoz szükséges elvárásokat – vagyis, csontjaik minősége nagyobb valószínűséggel szuboptimális, s erősebb rögzítési formákat igényelhetnek.
 
A jelenlegi korlátozások elsősorban a rögzítés, az igazítás és a kiterjesztés területén jelennek meg a gerincfúzió terén. A gerincsebészek 95 százaléka számolt be arról, hogy munkája során látott oldalsó csavart kihúzva vagy meglazulva.
 
A piackutatás ugyancsak mérsékelt elégedettséget mutatott abban a tekintetben, hogy képesek legyenek elérni az összehangolást, vagy kibővítsék a konstrukciókat a jelenlegi műszerekkel.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.