2018. 04. 17. - 10:45

Ajakfeltöltés – milyen sebészeti módszerek jöhetnek szóba?

Ajakfeltöltés – milyen sebészeti módszerek jöhetnek szóba?

Teltebb, szebb ajkakra vágyunk? Az ilyen száj nem véletlenül vonzó az emberek számára, egészségesebb és fiatalosabb hatást kelt ugyanis, mint a vékony ajkak. Milyen módszerekkel történhet egy ajakfeltöltés, mire sebészeti eljárásokra készülhetünk?

A telt, szép ajkak vonzóak, ezért igen szerencsés, akinek a természet ilyet adott. Ugyanakkor, ha valaki szeretné teltebbé tenni ajkait, napjainkban bejelentkezhet egy korrigáló beavatkozásra.
 
A szépséget, egészséget és a fiatalságot sugárzó telt ajkakat manapság feltöltéssel érhetjük el, melynek azonban több módszere is van.
 
Választott sebészünk természetesen konzultál velünk arról, melyiket alkalmazná az esetünkben a legesztétikusabb megjelenés eléréséért. A tökéletes eredményhez két vagy több eljárás is szükséges lehet.
 
A teltebb ajkak egészséget és fiatalságot sugároznak
A teltebb ajkak egészséget és fiatalságot sugároznak
 
De lássuk, milyen lehetőségek vannak.
 
1.Injekció – zsírátültetés: ilyen esetben a saját testből származó zsírral dolgoznak. Zsírleszívással távolítják el a test egy választott részéről és az ajkakba fecskendezik. Az injekciót meg kell ismételni, míg a vágyott eredményt el nem érjük.
 
2.Injekció – feltöltők: a feltöltő anyag természetes vagy szintetikus biokompatibilis anyagból készül, s zsírként alkalmazható az ajkak teltebbé tételére. Egy kezelés általában elegendő a kívánt hatáshoz, ám az eredmény átmeneti lehet és szükségessé válhat az ismétlés.
 
3.Műtét – dermális graft alkalmazása: az ajakfeltöltés egyik, tartós megoldása az operáció, a szájban elhelyezett metszésekkel. Az ún. dermális zsír graftot a bőr mélyebb rétegeiből veszik, majd pedig a száj vonala alá pozicionálják, hogy teltebb hatást érjenek el.
 
4.Műtét – Vermillion-határ feltöltés: ez az eljárás szintén vágást foglal magába, mégpedig a száj színes határa mentén. Az ajakról eltávolítanak egy bőrrészt és kihúzzák a színes részt, hogy az ajak területét megnöveljék.
 
Aki korrigáltatni szeretné a száját, több módszerből is választhat
Aki korrigáltatni szeretné a száját, több módszerből is választhat
 
5.Műtét - ajak implantátum: az implantátumot apró vágások mentén juttatják az ajkakba, melyeket a száj sarkainál ejtenek. Számos természetes és szintetikus implantátum használható - hogy melyiket alkalmazzuk, azt az orvossal közösen dönthetjük el.
 
6.Műtét – ajakemelés: az extra bőr eltávolítása és az ajkak megemelése segít azoknak, akiknek bőre meglazult, vagy a szájuk lefelé konyul. A felső ajak növelése érdekében a sebész az orr alatt ejt bevágást, s megrövidíti a bőrt az ajak emelése céljából. Egyéb emelési technikákkal szintén lehet rövidíteni a felső ajkat, hogy a fogakból több látsszon. A lefelé ívelő száj korrigálásához a száj szélén ejtenek kis vágásokat, s eltávolítják a felesleges bőrt. Nagyon apró varratokat használnak az eljárásnál, melyeket 4-5 nappal később el lehet távolítani.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.