2018. 12. 04. - 11:00

Arcfeltöltés: utógondozás és felépülés

Arcfeltöltés: utógondozás és felépülés

A plasztikai sebészeti korrekció az arc, a nyak és a kéz esetében nem tekinthető invazív eljárásnak - ám tartós és átmeneti megoldást is produkálhat a fiatalosabb, üdébb külső eléréséhez. Mire számíthatunk azonban az egynapos sebészeti eljárást követően?

Amennyiben úgy érezzük, arcunk, nyakunk vagy kezünk a fiatalosabb megjelenés érdekében némi korrekcióra szorul, manapság ezek könnyen elvégezhetők feltöltőanyagok és profi sebészek segítségével. A bőr feszesebb lesz, megszűnnek a ráncok és előnyösebbé válik az arc kontúrja.
 
Az eljárásról és a felkészülésről előző cikkünkben már szó esett. 
 
Mire számíthatunk azonban a műtétet követően?
 
Amikor az orvos beadja az injekciót, az eredmények szinte azonnal láthatóak lesznek – nem ritka, hogy a betegek duzzanatot vagy minimális zúzódást észlelnek a bőrükön, ahová az injekciót kapták.
 
Az arcfeltöltést követően a tartósság változó lehet - az anyagtól függően
Az arcfeltöltést követően a tartósság változó lehet - az anyagtól függően
 
Az orvos ilyenkor jeges borogatást vagy hűtés kompressziót adhat a duzzanat megakadályozására. A duzzanat időtartama nagymértékben függ a lágyszövet-töltőanyag típusától, amelyet kaptunk – de nem kell megijedni, a legtöbb zúzódás, duzzanat és pirosság 1 héten vagy 10 napon belül elmúlik.
 
Mennyi idő kell a felépüléshez?
 
Az ún. lágyszövet-töltőanyagok egyik leginkább vonzó tulajdonsága éppen a minimális felgyógyulási idő. Egy héten belül enyhül a duzzanat és el is tűnik, orvosunk pedig javasolhatja, hogy kerüljük a sapkák és egyéb fejvédők használatát, valamint, hogy csak minimális sminket alkalmazzunk.
 
Mennyi ideig tart az eredmény?
 
A tartósság a töltőanyagtól és az injekció típusától is függ. Az alábbi négy injekciót adhatják be ugyanis:
 
1.Kollagén alapú töltőanyagok: az eredmények 2-4 hónapig tartanak.
 
2.Hialuronsav alapú töltőanyagok: változóak az eredmények, bár a leggyakoribb márkák eredményei hat-tizenkét hónapig tartanak.
 
3.Félig tartós töltőanyagok: az eredmények 12-18 hónap közöttiek.
 
4.Tartós töltőanyagok: jellemzően 5 vagy több évig tart a sebészeti beavatkozás eredménye.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.