2020. 02. 18. - 10:53

Az érkezelésben is segít az echo terápia

Az érkezelésben is segít az echo terápia

Létezik egy innovatív kezelés, mellyel a jóindulatú pajzsmirigy csomók, az emlő fibroadenoma és a visszér gyógyítására is alkalmas: a neve echoterápia.

Napjainkban egyre népszerűbbek a minimálisan invazív, azaz minél kevesebb vágással járó műtéti beavatkozások.
 
Az echoterápia innovatív gyógyítási alternatíva a jóindulatú pajzsmirigy csomók, az emlő fibroadenoma, valamint a visszér kezelésére. Mit kell tudni róla?
 
Az echoterápia gyengéd módszer, mely ultrahangot alkalmaz.
 
A pajzsmirigycsomók és a fibroadenoma jóindulatú daganatok, melyek azonban igényelnek kezelést – tüneteik között szerepel a fájdalomi, illetve nyomásérzés az érzékeny szerkezetekben.
 
A visszér és a mögötte megbúvó vénás elégtelenség (CVI) progresszív betegség, mely kezelés nélkül komoly hosszú távú szövődményeket, például fekélyeket vagy vérzést eredményezhet. Az echoterápia alternatív kezelési lehetőség, amennyiben a beteg a fenti problémákban érintett.
 
A visszeres lábat is kezelik az új, nem invazív módszerrel
A visszeres lábat is kezelik az új, nem invazív módszerrel
 
A terápia technológiája ártalmatlan ultrahangos hullámokat használ a kezelésre. Az ultrahanghullámok a célszövetre koncentrálnak – a fókuszált ultrahangnyaláb rendkívül energikus és helyi hőmérséklet-emelkedést idéz elő, mely felhasználható a terápiára.
 
Mivel az ultrahang jellemzője, hogy könnyedén átjut a bőrön, a módszer lehetővé teszi a külső kezelést - tehát bármilyen bemetszés nélküli beavatkozást nyújt, s teljes mértékben nem invazív.
 
A kezelést robotgéppel hajtják végre - az Echopulse végzi. Ez az egészségügyi eszköz lehetővé teszi a terápiás ultrahang bejuttatását. Egy francia cég, a Theraclion alkotása.
 
Nagy intenzitású fókuszált ultrahanggal (HIFU) és rendszeres ultrahanggal dolgozik, az ultrahangos képalkotást és a kezelést egyesíti, s egyetlen megoldásként használja.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.