2022. 03. 22. - 10:35

Bevetették a Hominis sebészeti robotikai rendszert Amerikában

Bevetették a Hominis sebészeti robotikai rendszert Amerikában

Három amerikai létesítmény már alkalmazza a Hominis sebészeti robotikai rendszert,  melyet elsősorban nőgyógyászati ​​eljárások során használnak.

Nagy hírt közölt a közelmúltban az izraeli székhelyű Memic Innovative Surgery: három amerikai egészségügyi intézmény már 2022 januárjában beszerezte a Hominis robottal támogatott sebészeti rendszert.
 
Ezek a létesítmények a HCA Florida Healthcare Kendall Regionális Egészségügyi Központja, az Advent Health Celebration és a Jackson Memorial-ban levő Női Kórház.
 
A Tel-Avivi cég sebészeti rendszerét ezentúl természetes szájnyílású laparoszkópiával segített, transzvaginális, jóindulatú nőgyógyászati ​​eljárásokban alkalmazzák majd, beleértve a jóindulatú méheltávolítást is.
 
Megalkotója a Hominist az első és egyetlen sebészeti robotként hirdeti, melyet az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) engedélyezett. Miniatűr, humanoid alakú karokkal, váll-, könyök- és csuklóízületekkel rendelkezik, amelyek emberi ügyességet és 360 fokos illeszkedést biztosítanak.
 
Így néz ki a Hominis robotrendszer - Fotó: Memic Innovative Surgery
Így néz ki a Hominis robotrendszer - Fotó: Memic Innovative Surgery
 
A Memic úgy tervezte a Hominis robotrendszert, hogy az megismételje egy sebész karjainak mozgását és képességeit. Használata kisebb karbonlábnyomot és alacsonyabb költségeket jelent a hagyományos robotrendszerekhez képest.
 
A rendszer 2021 februárjában kapta meg az FDA de novo engedélyét, ezt követően 96 millió dollárt szerzett támogatásból.
 
„Büszkék vagyunk rá, hogy vezető egészségügyi szolgáltatók partnerei lehetünk, s jobb felhasználói élményt biztosíthatunk a sebészek számára, segítve nekik abban, hogy jobban kiszolgálják a nőgyógyászati ​​műtéten áteső nők ezreit - mondta Dvir Cohen, a Memic társalapítója és vezérigazgatója. - Ezek a helyszínek szilárd alapot teremtenek a Hominis szélesebb körű piaci elterjedéséhez, beleértve egy vezető robotsebészeti kiválósági központot, egy 450 ágyas kórházat, amely az egyik legnagyobb amerikai kórházrendszer tulajdonában van, valamint egy 1550 ágyas nonprofit oktatókórházat, amely egy elismert szervezethez kapcsolódik.”
 
Dvir Cohen hozzátette: támogatásukkal bővíteni tudják jelenlétüket a kereskedelemben, növelik  a saját fejlesztésű technológiák elérhetőségét. Mindezzel pozitív hatást gyakorolnak a floridai régióra és más területekre, miközben azon dolgoznak, hogy a Hominis robotrendszer világszerte elterjedhessen.
 
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.