2018. 07. 24. - 11:05

Drámai fogyás - hogyan végzik az egynapos sebészeti műtétet?

Drámai fogyás - hogyan végzik az egynapos sebészeti műtétet?

Amennyiben jelentős mértékű súlyvesztés esetén már nem segít a mozgás vagy a különféle, feszesítő gyakorlatok, a testkontúr visszaállítása operációval lehetséges. Milyen módjai vannak azonban az egynapos sebészeti műtétnek?

Ha valaki drámai fogyásra szánja el magát és véghez is viszi azt, a testsúly jelentős csökkenését követően megereszkedik a bőre és lógó, nem túl dekoratív feleslegesek keletkeznek. Amennyiben a problémán kevésbé segíthet a testmozgás és feszesítés, sebészeti beavatkozásra lehet szükség.
 
Cikkünk korábbi részeiben már szó esett arról, kinek javasolt ez a műtét.
 
Mielőtt azonban elvégzik a beavatkozást, fontos tudnunk, hogy milyen megoldásokra készülhetünk. Az első lépés természetesen a pontos egyeztetés plasztikai sebészünkkel. Legyen egyértelmű, hogy mi a cél, mik az elvárásaink. Reális célnak kell lennie, melynek eléréséhez olykor többféle procedúra végzése szükséges egyszerre.
 
Fontos tehát a megfelelő sebészi tervezés.
 
Milyen módjai vannak a drámai fogyást követő testkontúr javításnak?
 
A drámai fogyás után többféle módja van a felesleges bőr eltávolításának
A drámai fogyás után többféle módja van a felesleges bőr eltávolításának
 
1.Panniculectomia: a pannus az alsó hasüreg túlnyúló bőrének a neve. A probléma jellemzően komoly mértékű fogyás és / vagy terhesség után jelentkezik. A sebészeti beavatkozás alapvetően eltávolítja a lelógó bőrt vagy bőrkötényt, az alsó hastól a köldökig terjedően. További felesleges zsír és bőr nem kerül eltávolításra.
 
Olyan pácienseken végzik elsősorban, akik lényegesen túlsúlyosak, a bőrüket pedig már nagyon irritálja a lelógó felesleg. Egyes pácienseknek a csípőjénél, fenekénél és egészen a térdig terjed a felesleges zsír, amely komoly egészségügyi kockázatokkal jár. Az egynapos sebészeti beavatkozást követően azonban kevesebb bőrproblémánk lehet – de a has kontúrja kismértékben javul.
 
Elvégzése: a sebész egy ilyen műtétnél horizontális vágást ejt a szeméremdomb területén, ahol a felesleges bőrt és zsírt óvatosan el lehet távolítani. A megmaradt bőrt elhelyezik és rögzítik. Olykor csövek kerülnek beillesztésre, melyekkel otthon is foglalkozni kell. Minden vágásra sebésztapasz kerül, hogy ne szakadjon a seb és megfelelően gyógyuljon.
 
A zsírleszívás, a has alsó részének megemelése és a has kiigazítása a panniculectomia eljáráshoz tartozó műveletek.
 
2.A has alsó részének megemelése vagy hasövi lipectomia: az egynapos sebészeti műtét során a hasat újraformálják. A derék, a csípő, a combok, a fenék szintén ilyen módon alakítható egy bemetszésen keresztül. Azok számára megfelelő, akiknek meglazult a bőre a fenéken, a comb hátsó részén, a csípőn, a combok oldalán, belsején, a hason – és viszonylag vékony réteget alkot a zsír ezeken a területeken.
 
Elvégzése: A bemetszést a csípő hátsó részénél kezdve ejtik, a combok irányába. A sebész eltávolítja a laza bőrt, beleértve az alatta levő zsírszövetet. Így a megmaradó szövetek feszesebbé válhatnak és jobban simulnak a test alsó részén.
 
A műtét kombinálható a hasi bőrfeszítéssel, ha szükséges. Amennyiben korábban véghezvittek már egy ilyet, nem kell – a has alsó részének megemelését azonban még elvégezhetik, a combok belső részének feszesítése érdekében.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.