2018. 07. 31. - 11:15

Drámai fogyás – milyen egyéb módjai vannak az egynapos sebészeti műtétnek?

Drámai fogyás – milyen egyéb módjai vannak az egynapos sebészeti műtétnek?

Amikor valaki nagy mennyiségű súlyt ad le, a testmozgás vagy a különféle, feszesítő gyakorlatok, a már nem feltétlenül segíthetnek a testkontúr visszaállításához. Milyen módjai vannak az egynapos sebészeti műtétnek?

A mozgás és a feszesítő gyakorlatok drámai testsúlyváltozás esetén nem feltétlenül oldják meg a lógó bőr problémáját, a testkontúr nem lesz előnyösebb.
Ezen segíthet az egynapos sebészeti műtét, amelynek azonban többféle módja van. Előző cikkünkben az első kettőről esett szó, vannak viszont egyéb lehetőségek is.
 
1.Abdominoplasztika: ez a sebészeti beavatkozás eltávolítja a laza, felesleges bőrt és zsírt, feszesebbé teszi az izmokat, ezzel eltűnnek a striák és a felesleges bőr a has alsó részén, a köldök alatt.
 
Elvégzése: a sebész a bőr és a zsír nagyrészét eltávolítja a köldök és a szeméremcsont közötti részen, vízszintes ovális vagy ellipszis alakban. A hasizmok felett húzódó részt átmeneti öltésekkel feszesítik. A bőrt újrahelyezik a köldök körül, utóbbit pedig kiveszik egy kis bevágások keresztül és normál helyzetébe varrják vissza.
 
A vágást kis öltésekkel zárják be, jellemzően a csípőtől a csípőig tart. A heg a természetes bikinivonalban húzódik, annak hossza és láthatósága azonban változó.
 
has_polo_nagy_vagott
 
2.Zsírleszívás (lipoplasztika): a zsírleszívás vagy lipoplasztika képes javítani a végtagok, csípő, mellkas, comb, nyak, felső kar és térd kontúrján. Gyakran alkalmazzák egyéb plasztikai beavatkozással együtt, drámai súlyvesztést követően.
 
Elvégzése: a sebész kis vágásokat ejt azon a területen, ahol a zsírt eltávolítják. Egy vékonya kanült ültetnek be a vágás helyén, mely alagutat képez a zsír számára. A szívócső segítségével vonják ki a zsírt, vákuum-szerű hatással. Ezután a sebész kötszereket alkalmaz és valószínűleg kompressziós öltözetet is kell viselni.
 
3.Mellek megemelése (mastopexia): a drámai fogyást követően a mellek egyenetlenné, megereszkedetté válhatnak. Ezen javít a mastoplexia sebészeti beavatkozás.
 
Nemcsak a megereszkedést és az egyenetlenséget korrigálja, hanem csökkenti is a keblek méretét, a megfelelő helyre helyezve a mellbimbókat, a korrigálva a kitágult bimbóudvart – visszaállítva a fiatalosabb formákat. Azok a nők, akik egyben változatni is szeretnének mellük formáján, méretén, egyúttal mellnagyobbítást, kisebbítést is kérhetnek.
 
Elvégzése: a mastopexia esetén ejtett bemetszések változóak, a felesleges bőr mennyiségétől, a mellbimbók pozíciójától függően, valamint attól, hogy mit szeretne a páciens és mit javasol a sebész.
 
A vágásokat követően a sebész újrapozicionálja és újraformálja a mellszövetet és eltávolítja a felesleges bőrt. A mellbimbó és a környéke szintén újra lesz pozicionálva egy fiatalosabb magasságban. Amennyiben ez a kérés, a mellbimbó udvar mérete is csökkenthető. A sebész ezután a bőrt feszesebbé teszi, a vágások bezárásával. Az öltéseket mélyen a mellszövet alatt helyezi el, hogy támogassák az újonnan megformált kebleket.
 
A bőrragasztók és vagy sebészeti szalagok segíthetnek a bőr gyógyulásában.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.