2018. 08. 22. - 12:30

Drámai fogyás után – Mire számítsunk a műtét napján?

Drámai fogyás után – Mire számítsunk a műtét napján?

Amikor nagyobb mennyiségű túlsúlytól szabadul meg az ember, érthetően korrekcióra szorulhatnak a vonalai. Felesleges zsír és bőr ronthatja ugyanis az összképet. Egynapos sebészeti műtéttel ez helyrehozható. De mire számítson a páciens?

A nagyobb súlyfeleslegtől való megszabadulást követően sajnos a felesleges bőr és zsír sehogyan sem áll jól az emberen. Ennek helyrehozására szokás igénybe venni a sebészeti beavatkozást, mely drámai fogyást követően korrigálja a vonalakat.
 
Aki már rábólintott a műtétre, s minden részletet egyeztetett orvosával, az is izgulhat természetesen. Mi történik az egynapos sebészeti beavatkozás során?
 
A páciens előszöris megkapja azokat gyógyszereket, amelyekre szüksége lesz a műtét során. Lehet ez helyi érzéstelenítés szedációval kombinálva, vagy általános altatás. Az altatóorvos vagy aneszteziológus nővér jelen lesz és ő figyeli a szervezet reakcióit is monitoron a beavatkozás során.
 
Az egynapos sebészeti beavatkozás alkalmával az orvos műtét közben is módosíthat technikát
Az egynapos sebészeti beavatkozás alkalmával az orvos műtét közben is módosíthat technikát
 
A biztonságunk érdekében számos monitort használnak a szív, vérnyomás, pulzus és az oxigén mennyiség keringésének figyelésére.
 
A sebész követni fogja az előre megbeszélt tervet, de ha az operáció elkezdődik, utólag is választhatja két módszer kombinálását, vagy megváltoztathatja a technikát a jobb eredmények elérése végett.
 
Fontos, hogy megbízzunk a döntéseiben.
 
Az eljárástól függetlenül kötésekre lesz szükségünk, illetve kis műtéti csövekre, melyek elvezetik a folyadékokat. Sebészeti beavatkozást követően olyan szobába visznek bennünket, ahol nyugodtan lábadozhatunk, s közelről figyelik állapotunkat.
 
Mielőtt a pácienst hazaküldik, az orvosok ellátják a fontos utasításokkal, hogyan kezelje az egyelőre még használatos csöveket. Ezeket a segítőnk is kezelheti természetesen, ha van.
 
Az egynapos műtét napján haza lehet menni, de választhatjuk azt is, hogy 1-2 napot az intézményben töltünk. Csak akkor nem térhetünk még haza, ha a doktor úgy dönt, hogy újabb operációt javasol további helyreállítás céljából.
 
Egyedül semmi esetre sem távozhatunk a kórházból, s 24 órán át szükségünk van egy felnőttre, aki mellettünk marad.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.