2017. 02. 07. - 16:17

Egynapos műtét – figyeljünk a mellékhatásokra!

Egynapos műtét – figyeljünk a mellékhatásokra!

Amennyiben ilyen operáció mellett döntöttünk, nyilvánvalóan tisztában vagyunk azzal, hogy az egynapos sebészeti beavatkozások egy részét – típusától függően – altatásban végzik. De milyen mellékhatásokkal kell számolnunk?

Megfelelően annak, milyen jellegű egynapos sebészeti műtétről van szó, helyi érzéstelenítéssel vagy altatással végzik az orvosok a beavatkozást.

Utána rögtön áttolnak egy olyan szobába, ahol van időnk és módunk helyrerázódni, a nővérek felügyelete alatt.

A műtét után magukhoz térő páciensek kevés dologra emlékeznek ebből az időszakból, általában az ágy az első emlékük a beavatkozás után.
Helyi érzéstelenítést követően hamarabb rendbejön az ember, de 1-2 órát még biztosan a kórházban kell tölteni, a lábadozóban.

Számolni kell egynapos sebészeti műtétet követően is a mellékhatásokkal

Számolni kell egynapos sebészeti műtétet követően is a mellékhatásokkal

Fontos, hogy egy hozzátartozó segítsen bennünket, amikor hazaindulunk, vagy taxit hívjunk.
Az altatás, érzéstelenítés ugyanis komoly mellékhatásokkal járhat.

Az álmosság csupán a leggyengébb. Előfordulhat torokfájás, hányinger, szédülés, homályos látás, rövidtávú memóriavesztés, vérzés az injekció területén, esetleg fertőzés.

Az egynapos sebészeti beavatkozáson átesett embernek lehet a vérnyomása. Fejfájás gyötörheti, valamint átmeneti idegkárosodást szenvedhet.

A súlyosabb mellékhatások között a vese- és májelégtelenség jelentkezhet. Sőt, allergiás reakciót tapasztalhat a beteg az érzéstelenítőre. Görcsök, izomfájdalmak, fogászati sérülések jelentkezhetnek.

Láthatjuk, hogy a szakemberek ellenőrzése nem véletlenül lényeges egynapos műtétet követően. A lehetséges komplikációkkal mindig számolni kell.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.