2017. 06. 21. - 11:15

Egynapos sebészet: a csípőprotézis is megvan egy nap alatt

Egynapos sebészet: a csípőprotézis is megvan egy nap alatt

Amikor a fájdalom már olyan mértékű, hogy a betegnek a bicegés is nehezére esik, a csípőprotézis műtét javasolt. A hagyományos eljárásokkal szemben ma már egynapos sebészet keretében is elvégezhető.

Jó lenne újra gondtalanul járni, biciklizni, fájdalommentesen élni hétköznapjainkat? Sok esetben egyedül a csípőprotézis jelenthet megoldást problémánkra.

Míg azonban a hagyományos műtétek során az inak és izmok átvágására is számítani kell, napjainkban az egynapos sebészeten egyetlen nap alatt is megoldható a dolog, s a páciens hazatérhet lábadozni.

A csípő protézist ma már jóval egyszerűbben megoldják egynapos sebészeten

A csípő protézist ma már jóval egyszerűbben megoldják egynapos sebészeten

Mit kell tudni a csípőízületről?

A csípőízületet izmok veszik körül, s mélyen helyezkedik el. Amennyiben protézisre van szükségünk, annak beültetése elölről, hátulról vagy akár oldalról is elvégezhető. Ha oldalról vagy hátulról történik a művelet, le kell választani az inakat, majd az eljárás végén visszavarrni azokat.

Természetes, hogy ilyen esetben a gyógyulás nem rövid időt vesz igénybe. Az izmok gyengék lehetnek és az is előfordulhat, hogy a páciens sántítani fog.

Egynapos sebészeti eljárásra is van azonban lehetőség. Ilyenkor a csípőprotézist elülső feltárással ültetik a szervezetbe. Ily módon nem sértik meg az izmokat, sem ezeket, sem az inakat nem szükséges átvágni. A protézist az izmok közötti résen át ültetik a szervezetbe.

Az eljárás nemcsak kevésbé invazív, hanem stabilabb csípőt is eredményez. Nem kell korlátozni a beteget a beavatkozást követően.

A metszés kisebb, feleakkora, mint amilyet egy hagyományos műtét alkalmával ejtenek. S mivel ezt a bikini vonalában is meg lehet oldani, a heg sem fog később látszani.

Az egynapos sebészeti műtét után nincs nagy fájdalom és a vérvesztés is minimális.

Csupán a beavatkozást követő pár napban segédeszköz nélkül tud járni a beteg, s csak néhány hétre van szüksége ahhoz, hogy vezethessen és könnyebb munkákat el tudjon végezni.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.