2019. 05. 21. - 10:55

Egynapos sebészet: a kézplasztika megoldásai

Egynapos sebészet: a kézplasztika megoldásai

A kezeken sok esetben látványosabbak az öregedés jelei, mint a test más részein – ezért akadnak, akik a kezek fiatalítása érdekében plasztikai sebészetet vesznek igénybe. Milyen megoldásokra számíthatnak?

Az idősödés jelei leggyakrabban a kezeken mutatkoznak meg – s itt akkor is, ha a test egyéb részein esetleg nem igazán látszanak. A kezek ráncossága, vénás megjelenése árulkodik arról, hogy az ember öregszik, s vannak, akik szívesen változtatnának ezen.
 
Ezt ma könnyen megtehetik a kézfiatalító plasztikai beavatkozás segítségével, melyet egynapos sebészet keretében végeznek.
 
Kérdés, megfelelő alanyok vagyunk-e egy kézplasztikáztatáshoz? Érdemes elgondolkodni a műtéten, amennyiben:
 
-a kezeken jelentősen kirajzolódó vénák mutatkoznak, s az inak is kidagadnak a volumenvesztés miatt
 
A kezek fiatalítása is megoldható sebészeti beavatkozással
A kezek fiatalítása is megoldható sebészeti beavatkozással
 
-a kezek ráncosak, vékonyak
 
-láthatóak rajtuk az öregedés jelei
 
-a kezek előnyösebben mutatnak majd a feljavított bőr és szín miatt
 
Ha általános egészségünk jó, pozitívan viszonyulunk a dologhoz és reálisak az elképzeléseink, valószínűleg megfelelő alanyok leszünk a procedúrához.
Hogyan zajlik egy kézfiatalító egynapos sebészeti eljárás?
 
Akár ún. volumen (térfogat) csere, napsugárzás-korrekció vagy a vonalak, ráncok eltörlése a cél, a sebész számos változatból választhat. A legtöbb beavatkozás minimálisan invazív, azonban a nagyon laza, ráncos bőr esetében az orvos azt is javasolhatja, hogy távolíttassuk el a felesleges bőrt.
 
A volumen- vagy térfogatcsere a kiálló csontok, inak vagy vénák kezelésére szolgál. Két eljárása van: 
 
-töltőanyagok: poliaktinsav, hialuronsav vagy kalcium-hidroxilapatit.
 
A töltőanyagot több helyen juttatják a kézbe injekcióval. A rétegeket több szinten helyezi el, hogy átformálja és növelje a kéz térfogatát.
 
-zsírinjekciók: zsírátvitel vagy autológ zsír-oltás
 
Ennél az eljárásnál zsírleszívást végezhetnek szívócsövekkel (kanülökkel). A módszert a testrészek zsírszövetének eltávolítására használják, olyan helyekről, ahol felesleges szövetek találhatók, például has, csípő, hát vagy a comb. A zsírt ezután feldolgozzák, s újból befecskendezik a kézbe.
 
A zsírokat több rétegben oltják a kézbe, hogy a zsírszövet sima, lineáris lerakódása jöjjön létre a kezek átformálására és a volumennövelésére.
 
A zsírleszívás helyét varratokkal zárják le. Sebészeti szalagot raknak a bőrre az esetlegesen szivárgó területeken, amelyeknek 3-4 napig a helyükön kell maradniuk, mint védőrétegnek.
 
Amennyiben rossz a vérkeringésünk szív- és érrendszeri betegség, diabétesz, kemoterápia, HIV/AIDS vagy akár a dohányzás miatt, jó eséllyel nem lesz olyan tökéletes a graft térfogatnövelés, mint más pácienseknél.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.