2019. 03. 19. - 12:05

Egynapos sebészet: a mellimplantátum csere folyamata

Egynapos sebészet: a mellimplantátum csere folyamata

Amennyiben a keblek implantátummal történő nagyobbítására és korrekciójára vállalkozunk, a művelet igényel felülvizsgálatot, s idővel cserét is. Hogyan zajlik az implantátum csere?

Azok a hölgyek, akik az emlő implantátumok beültetését vállalják, egyúttal arra is igent mondanak, hogy idővel cseréltetniük kell azokat. A sóoldatos vagy szilikon géllel készült implantátumok időről-időre felülvizsgálatot igényelnek, s ha szükséges a csere, azt mielőbb végre szokták hajtani.
 
Magáról az implantátumcseréről korábbi cikkünkben már szó esett.
 
Hogyan zajlik azonban a folyamat?mellimplantatumos_1
 
Fontos tudni, hogy a pontos eljárás a felülvizsgálat okától függ. Vagyis, hogy mi történt a mellekkel.
 
1.Változás a kebel méretében: ha úgy döntünk, megváltoztatjuk a mellek méretét, a sebész az eredeti bemetszést használja a korábbi implantátumok eltávolításához és az újak behelyezéséhez.
 
Ha nagyobb implantátumok kellenek, akkor sebészi úton megnagyobbítják a „zsebet” is, vagyis a helyet a mellben, hogy megfelelően elférjenek.
 
Ha kisebb implantátumra van szükség, a helyet a sebész varratokkal kisebbíti. A mellek megemelése ugyanekkor történik.
 
2.Kapszuláris kontraktúra (a kapszula és az implantátum keményedése): ilyen esetben az orvos szintén ugyanazt a bemetszést használja, amelyen az eredeti implantátumokat behelyezte, s kiveszi a megkeményedett kapszulát és implantátumot, s itt rakja be az újat is.
 
3.Implantátum hullámzás: előfordul, hogy a sóoldattal készült mellimplantátumok széle láthatóvá és tapithatóvá válik – vagyis érezni lehet.
 
Ilyenkor ugyancsak a régi bemetszés alkalmazásával a sebész eltávolítja azt vagy korrigálja az implantátum elhelyezkedését. Van más megoldás is: jellemzően más implantátum típust használnak, vagy másik, kialakított „zsebbe” helyezik be azt, mely vastagabb izomréteggel rendelkezik, esetleg más szöveteket használhatnak az implantátum szélének lefedésére.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.