2018. 11. 20. - 10:40

Egynapos sebészet: hogyan töltik fel az arc részeit?

Egynapos sebészet: hogyan töltik fel az arc részeit?

Napjainkban az arcot, a szemeket, a nyakat egyaránt lehet fiatalosítani feltöltő eljárások segítségével. A minimálisan invazív beavatkozások következtében a ráncok és az arckontúrja is korrigálható. De hogyan történik mindez?

A sztárvilágban, de akár már saját környezetében is láthat az ember olyanokat, akiknek ismeri a korát, de annál jóval fiatalosabban néznek ki.

Napjainkban a töltőanyagokkal könnyen elérhető a fiatalabb hatás, s ha valaki vállalkozik egy ilyen beavatkozásra, rövid időn belül el is éri a kívánt eredményt. Cikkünk első részében arról esett szó, kiknek ajánlott ez a beavatkozás.

szeparc_nagy_vagott

De lássuk, hogyan történik?

A töltőanyagokat injekciós tűvel adagolják a fej és az arc különböző részeire, beleértve a szemeket, az állkapocs vonalát, a száj illetve a homlok táját. Az injekciók száma, helye és mélysége nagymértékben függ attól, hogy milyen típusú dermális töltőanyagot használ az orvos a kívánt eredmény elérése érdekében.

Egyes töltőanyagok tartalmaznak helyi érzéstelenítő anyagot, lidokaint például, hogy maga az injekció se legyen olyan kellemetlen érzés. Zsibbasztó krémet szintén használhat az orvos.

A töltőanyagoknak három típusa van: átmeneti, féltartós és tartós. A hialuronsav alapúak átmenetinek számítanak, a többiek tartósabb eredményeket kínálnak.

1.Ideiglenes töltőanyagok

-Kollagén alapúak: a kollagén olyan, természetesen előforduló fehérje, mely erőt és struktúrát ad a bőrnek. Ez volt az első töltőanyag a piacon, de a hialuronsav alapú töltőanyagok érkezése csökkentette népszerűségét.

-Hialuronsav alapú töltőanyagok:a kollagénhez hasonlóan a hialuronsav szintén természetesen is jelenlevő anyag, elsősorban a teljesség és a térfogat elősegítésére szolgál.

-Kalcium-hidroxipatit: a hialuronsavnál nehezebb és sűrűbb anyag, melyet mélyebbre fecskendeznek a bőr alá, és általában nem okoz immun- vagy allergiás reakciókat, mivel az anyag általában a csontokban található meg.

2.Féltartós töltőanyagok

A tartósabb dermális töltőanyagok jellemzően sűrűbb összetevőket tartalmaznak, például biológiailag lebontható szintetikus töltőanyagot, melyet poli-L-tejsavnak hívnak. Ezeket a lágyszövet-töltőanyagokat a mélyebb arc ráncok kezelésére használják, s bár félig állandó eredményeket kínálnak, lehetséges, hogy alkalmanként – néhány héttel az első injekciók után – szükség van további „igazításra”.

3.Tartós töltőanyagok

Ezek az anyagok polimetilmetakrilátból (PMMA) készülnek – ezek lényegében olyan mikrogömbök, amelyeket a szervezet nem szív fel. A töltőanyag kollagént is tartalmaz és csak vastag bőrfelületekre ajánlott. Vagyis, a szemek és a száj tájékára nem javasolt.

Érdemes még tudni, hogy a szilikon injekciók ma már nem biztonságos és nem elfogadható töltőanyagnak számítanak. Előfordul, hogy nem szakemberek kínálnak ilyen megoldást az őket felkereső pácienseknek – de fontos tudni, hogy ezek nem engedélyezettek.

A cikket folytatjuk.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.