2017. 05. 15. - 13:40

Egynapos sebészet: hogyan tüntethetők el a májfoltok?

Egynapos sebészet: hogyan tüntethetők el a májfoltok?

Mi a pigment-, azaz májfolt, miért alakul ki és miként kezelhető? Minél idősebb valaki, annál jellemzőbben jelenhetnek meg rajta foltok. Manapság egynapos sebészet keretében gyógyítani lehet ezeket.

Az emberek egy részénél tapasztalhatunk májfoltokat. A pigmentfoltnak is nevezett bőr jellegzetességet okozhatja gyulladásos betegség, mely a bőrt érinti, genetikai okok, vagy az, hogy egyszerűen idősödünk. Ugyanakkor az erős napsugárzást sem lehet figyelmen kívül hagyni, valamint azt, hogy nem megfelelően gondozzuk a bőrünket.

Ha a melanin nevű pigmentanyag egy bőrterületen nagyobb mértékben halmozódik fel, akkor rajzolódik ki a barna folt. Egynapos sebészet keretein belül ma már viszonylag könnyen eltávolítható egy jóindulatú májfolt.

A májfoltok könnyen eltávolíthatók egynapos sebészeten

A májfoltok könnyen eltávolíthatók egynapos sebészeten

A beavatkozás során a páciensnek hűtött, átlátszó gélt adnak – ezt a kezelendő bőrfelületre viszik fel, hogy elkerüljenek bárminemű kellemetlenséget. A használt anyag általában ultrahang zselé.

Ennek segítségével a fájdalom még annyira sem érezhető. A gél segítségével a bőr és a fény a lehető legoptimálisabb kapcsolatba kerül egymással.

Mielőtt a májfolt kezelését megkezdik az egynapos sebészeten, alacsony energiaszintű tesztlövést adnak a kezelendő felületre. Így a bőr irritációja minimális, viszont a májfolt eltávolításának hatékonysága jelentős.

A zselés felületen lámpatesttel, fényimpulzusokkal fedik le a bőrt, mely ezután bepirosodik.

Ez 2-3 percen át tart, felmelegedik a bőrfelület. Nem kell megijedni, ha a pigmentfoltok az elkövetkező pár napban is sötétednek, és kissé hámlanak, mert ez ilyenkor természetes. A vörös bőr kb. 12 nap alatt változik vissza eredeti színére.

Ha a májfolt nem tűnt el teljesen, a kezelést megismétlik. Ám fontos, hogy csak 6 vagy 8 hét eltéréssel lehet ismét kezelni az egynapos sebészeten.

A kezelt bőrfelületet közvetlenül a beavatkozás után jégzselével szokás hűteni, illetve befújni aloe vera spray-jel.

A problémák elkerülése végett napos időben fontos a páciensnek 40-50 faktorú fényvédő krémet használnia.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.