2017. 06. 06. - 13:15

Egynapos sebészet: kinek javasolt a zsírleszívás?

Egynapos sebészet: kinek javasolt a zsírleszívás?

Sikertelen fogyás vagy komolyabb egészségügyi problémák esetén előfordul, hogy egy páciens a zsírleszívást választja a külseje megváltoztatására. Nem mindenkinek javasolt azonban. Hogyan történik ez az egynapos sebészeti beavatkozás?

Amennyiben egy páciensnél a zsírfelesleg eltávolítása a cél, ez az egynapos sebészeti műtét keretében is megoldható beavatkozás ajánlott a test kontúrjának javítására.

Fontos azonban tudni, hogy a súly mérséklése elsősorban étrendváltoztatással és testedzéssel érhető el. Az ideális állapotot csak így lehet elérni. 

Olyanoknak javasolt a zsírleszívás, mint egynapos sebészeti műtét, akiknél az orvos alapos felmérést végzett és alkalmasnak találja őket a beavatkozásra: a rugalmas bőrrel rendelkező, viszonylag normális súlyban levő embereknek, akiknek helyi zsírpárnáik vannak.

A zsírleszívást altatásban végzik - bőrbemetszéseken át szívják ki a zsírfelesleget

A zsírleszívást altatásban végzik - bőrbemetszéseken át szívják ki a zsírfelesleget

Hogyan történik a beavatkozás?

Az egynapos sebészeti eljárás során a zsírleszíváshoz először bejelöli az orvos a kezelendő felületeket. A területre steril folyadékot – zsíroldót – juttatnak, melynek célja az eltávolítandó zsírszövet fellazítása. Ha ez megtörtént, egy kanül, illetve vákuum használatával a felesleget kiszívják.

A bőrön metszéseket ejtenek, 4-5 milliméter nagyságúakat. A szívókanült ezeken keresztül vezetik be a bőr alá, s a vákummal szippantják ki a felesleges zsírszövetet.

A nyílásokat ezt követően plasztikai bőrvarrattal lezárják.

A páciensre ún. nyomókötés kerül, melyet kompressziós ruhával rögzítenek.

Az egynapos sebészeti beavatkozást követően 6-8 órán át kell megfigyelés alatt tartani a beteget, ezután távozhat a klinikáról és otthon folytathatja lábadozását.

Fájdalomcsillapítás, valamint kevés mozgás javasolt a műtétet követő napokban, a fokozott fizikai megterheléstől óvakodni kell.

A beavatkozás után a kompressziós ruha viselése hat hétig szükséges, hogy ne alakulhasson ki ödéma.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.