2020. 05. 12. - 11:25

Egynapos sebészet - Lézeres és ultrahangos bőrkezelés

Egynapos sebészet - Lézeres és ultrahangos bőrkezelés

Ahogyan idősödünk, sokunkban felmerül a kérdés: hogyan őrizhetnénk meg bőrünk fiatalosságát. Az öregedés jeleinek csökkentésére napjainkban a lézeres és rádiófrekvenciás kezelések jelenthetnek hatékony megoldást. De hogyan?

Ki ne vágyna arra, hogy bőre minél hosszabb ideig rugalmas és szép maradjon? Aki szeretné megőrizni bőre fiatalosságát, ma már nemcsak életmódján változtathat ennek érdekében - számos sebészeti megoldás közül is választhat.
 
Cikkünk első részében a leghatékonyabb kezelésekről esett szó, valamint a nem invazív megoldásokról.Bőrkezelések a fiatalos bőrért
 
Lássuk részletesebben, milyen kezelésekről van szó.
 
1.Lézeres felületi bőrkezelés
 
Ezt a módszert a bőr szerkezetének javítására tervezték. A lézeres kezelés a bőr felületére és a dermis (irha) felső rétegére irányulnak.
 
A kontrollált hő segítségével ezek a beavatkozások óvatosan eltávolítják a bőr legkülső rétegét, így a mögötte levő, friss kerül elő. A bőr tónusa és feszessége ugyancsak javítható, noha ez a konkrét lézeres kezeléstől függ.
 
2.Ultrahangos bőrkezelések
 
Az ultrahangkezeléseket tekintik manapság a leghatékonyabbnak a bőr jelentős mértékű megemelése terén, műtét nélkül.
 
Miközben ez a technológia leginkább a várandóssággal kapcsolható össze – hiszen ilyenkor végeznek ultrahangos vizsgálatokat –, az ultrahang-energia nagyobb mélységben képes elérni a bőr szövetét, mint az egyéb kezelések. Így drámai változást eredményezhet.
 
A folyamat serkenti a kollagén és elasztin természetes előállítását a bőrben, s ez segíthet abban, hogy a bőr fiatalosabbnak tűnjön, mégis igen természetesnek hasson.
 
Ellentétben a sebészeti bőremeléssel, mely eltávolítja és meghúzza a laza bőrt, a lézerkezelések újjáépítik az alatta lévő támogató szerkezeteket, segítve, hogy a páciens műtét nélkül visszakapja fiatalosabb megjelenését.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.