2019. 03. 05. - 11:10

Egynapos sebészet: mikor szükséges az implantátumcsere?

Egynapos sebészet: mikor szükséges az implantátumcsere?

A keblek implantátummal történő nagyobbítása, korrekciója időről-időre felülvizsgálatot igényel. Mit kell tudni erről? Mikor szükséges cserélni az implantátumokat és miért?

Annak, aki vállalkozik az emlő implantátumok beültetésére, azzal is tisztában kell lennie, hogy a sóoldatos vagy szilikon géllel ellátott implantátumokat olykor cserélni is szükséges.
 
A cserét általában a típus vagy a méret megváltoztatása érdekében hajtják végre, illetve azért, hogy korrigáljanak bármilyen, előző műtétből adódó esetleges szövődményt. A teljes cél az, hogy visszaállítsák a fiatalos mellformát és megjelenést.A mellek revíziójának lehetnek előnyei és hátrányai is
 
Mikor kell fontolóra venni a mell revízióját?
 
-Amennyiben a sóoldatos mellimplantátum leeresztett, vagy a röntgen/MRI vizsgálat alapján a szilikon implantátum szivárog.
 
-Ha módosítani szeretnénk az implantátum, vagyis a mell méretét.
 
-Amennyiben az implantátum körüli hegszövet feszülni kezd (kapszuláris kontrakció), vagy a mellimplantátumok a pozíciót tekintve eltolódtak.
 
- Ha a mellszövet a bőr nyújtása vagy fogyás következtében megváltozott.
 
Előnyök és hátrányok egyaránt vannak, amennyiben a mellek revíziójára van szükség.
 
Mindenképp előny, hogy visszaszerezzük fiatalos mellformánkat. Növelhetjük vagy csökkenthetjük a kebel méretét. Javítható a mellek szimmetriája.
 
Hátrány, hogy a gravitáció végül megváltoztatja a mellek méretét és alakját. Az implantátumok súlya szintén befolyásolhatja a keblek megjelenését idővel.
 
A sebészünknek szüksége lesz a korábbi műtét minden részletére.
 
Ezek csupán a legfontosabb tudnivalók, amennyiben a mell revíziójára van szükség, vagy fontolóra vesszük azt.
 
Természetesen mindenki egyedi eset, ezért sebészünkkel kell konzultálnunk az eljárásról és annak részleteiről.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.