2019. 04. 02. - 11:45

Egynapos sebészet: milyen mellimplantátum jön szóba a csere során?

Egynapos sebészet: milyen mellimplantátum jön szóba a csere során?

Milyen lehetőségeink vannak a mellimplantátum cserére? Számos hölgy választja mellnagyobbítás céljából az implantátumot, ám ezeket időről-időre felül kell vizsgálni és cseréjükre is szükség van. De milyen módon?

Napjainkban számos nő dönt úgy, hogy a véleménye szerint nem előnyös formájú vagy megereszkedett kebleit mellnagyobbítással megszépítteti. Aki ezt a módszert választja, annak tudnia kell, hogy a sóoldatos vagy szilikon géllel készült implantátumok felülvizsgálatot igényelnek és cserélni is fontos őket időről-időre.
 
Korábbi cikkeinkben már szó esett ennek folyamatáról. A mellimplantátum-cseréhez azzal sem árt tisztában lenni, milyen lehetőségeink vannak.
 
A sebésszel igen fontos jó kapcsolatot fenntartani, hiszen ő fogja nyomonkövetni állapotunkat, s a megfelelő eredményről is gondoskodik.
 
melltarto_piros_1
 
A mellimplantátum cseréje során is lényeges, hogy pontosan tisztázzuk orvosunkkal, mit szeretnénk. Beszéljük meg, milyen implantátumot fog használni.
 
A sóoldatos típusokat steril sós vízzel töltik meg. Előre meghatározott méretűek lehetnek, de a műtét idején is tölthetők, így az implantátum méretében kisebb módosításokat el lehet végezni.
 
A szilikonnal töltött mellimplantátumok puha, rugalmas szilikon géllel vannak feltöltve, s számos formában elérhetők. Minden szilikon mell implantátum előre töltött, s nagyobb bemetszést igényel annak megfelelő behelyezése.
 
A kohéziós gél szilikon implantátumok, melyeket neveznek "gumiszerű" vagy "stabil" implantátumnak is, kohéziós géllel töltöttek, szilikon keresztkötésű molekuláiból készülnek, melyek miatt kissé vastagabbak és feszesebbek a hagyományosaknál, s jobban tartják is a formájukat.
 
Hová kerül az implantátum?
 
Az implantátum elhelyezése a mellkasi izom alatt a leggyakoribb, mely az emlő mögött lévő izom. Itt ugyanis kevésbé zavarja a mammográfiás vizsgálatot és a szoptatást. A sebész természetesen elmagyarázza mindegyik választás előnyét és hátrányát.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.