2017. 05. 23. - 11:35

Éjszakai horkolást is javít az egynapos sebészeti műtét

Éjszakai horkolást is javít az egynapos sebészeti műtét

Sokakat érintő probléma a horkolás, mely elsősorban az illető környezete számára kellemetlen. Felnőtteknél és gyermekeknél is előfordul, de manapság egynapos műtéttel helyrehozható.

Valóságos „népbetegségnek” számít napjainkban az horkolás éjjel, igen sok felnőtt – és gyermek – szenved tőle.

A horkolás hátterében egyszerű fizikai jelenség áll, ugyanis ha ellazulnak az izmok a garattérben, az beszűkül, s a levegőmennyiséget gyorsabban lélegezzük be, ez a nagy sebességű levegőáramlás pedig meglebbenti a szájpadot és a nyelvcsapot. Zajos vibráció jön létre, miközben a garat hátsó falához érnek. Lényegében ezt nevezzük horkolásnak.

A problémát kiválthatja garatmandula vagy megnagyobbodott orr is, melyet heveny, vagy krónikus gyulladás hozott létre.

A mandulákat el lehet távolítani műtéttel, ahogyan az is kezelhető lézeres, plasztikai megoldással, ha a szájpad laza és nincs tónusa.

A horkolás a lézeres egynapos sebészeti műtéttel megszüntethető

A horkolás a lézeres egynapos sebészeti műtéttel megszüntethető

Hogyan történik az egynapos sebészeti beavatkozás?

A horkolást megszüntető egynapos sebészeti műtétet operációs lézerrel végzik. Így meggátolható a műtét során fellépő vérzés és a seb elfertőződése is.

A lézeres megoldással kis felületen nagy energiát továbbítanak, mely behatol a sejtekbe és úgymond „felrobbantja” azokat. A kóros szövet elpárolog, de a környezetet ez nem érinti, így a sebgyógyulás igen gyors.

Az egynapos sebészeti beavatkozás során kisebbítik a méretesebb nyelvcsapot, illetve laza szájpadot. Összevarrásra a lézeres műtét után nincs szükség.

Az operációt követően ödéma keletkezik, de ez a nyitott nyálkahártyaseben át ki tud ürülni, s feszülést sem vált ki. Mindez azért is lényeges, mert kevesebb fájdalmat kell elviselni a műtét után.

Másodlagos sebgyógyulással jön létre a teljes gyógyulás, 4-6 hét alatt.

Az egynapos sebészeti beavatkozás altatásban történik, s miután lezajlott az operáció, 6-8 órás megfigyelésre van szüksége a betegnek. Ezután saját lábán elhagyhatja a kórházat.

A természetes módon jelentkező fájdalom csökkenthető a felírt gyógyszerek szedésével. Az egynapos műtétet követő egy hétben kerülni kell mindenféle megerőltetést. Egy héten belül kontrollvizsgálatra is szüksége lesz.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.