2016. 09. 20. - 15:30

Fájdalommentes visszérkezelés - egy nap alatt

Fájdalommentes visszérkezelés - egy nap alatt

A visszerességről nagyon sok esetben nem tehetünk - hajlam ugyanúgy okozhatja, mint valamilyen körülmény, vagy a hölgyeknél az áldott állapot. Tartós megoldás azonban van rá, köszönhetően a modern, fájdalommentes technológiának. Dr. Sepa György érsebész a visszér jellemzőiről és a kezelési lehetőségekről beszélt.

A visszér nem csupán kozmetikai szempontból előnytelen. Több okból kialakulhat – elég, ha nem tud eleget pihenni a lábunk, mert nem a legjobbak a munkakörülményeink, ám a nőknél a várandósság ideje alatt is előfordul visszeresség. Utóbbinak oka, hogy megváltoznak a nyomásviszonyok a mély és a felületes vénás rendszer között – ez a felületes, valamint a mélyvénákban kialakult billentyű elégtelenségnek köszönhető.

Hogy miért káros mindez? Dr. Sepa György általános- és érsebész kifejtette, hogy a vénás pangás következtében vénás elégtelenség jelentkezik, ez pedig a bőr vérellátására nincs jó hatással. Egyszerűbben kifejlődnek a gombás és egyéb, bakteriális fertőzések. Nagyon apró bőrrepedések keletkeznek, melyek hozzájárulnak a gyulladásos folyamatok kialakulásához – így jön létre például az orbánc is.

A vénás pangás a legnagyobb gond visszér esetén

A vénás pangás a legnagyobb gond visszér esetén

Az orbánc nyirokérgyulladáshoz és trombózishoz is vezethet, súlyos esetben lábszárfekélytől kell tartanunk.

Érthető tehát, miért nem csupán kozmetikai szempontból fontos a visszeresség gyógyítása: a vénás pangást csökkenteni kell. Mindez gyógyszerekkel kevésbé megoldható – nem beszélve arról, hogy abból az összegből, amennyibe az orvosság kerül, kompressziós harisnyát is lehet venni, s utóbbi jobban megéri - magyarázta dr. Sepa György.

A kompressziós harisnyát, valamint az egynapos sebészeti műtétet tartják manapság a leghatékonyabbnak a visszér gyógyításában. 

Napjainkban az egynapos sebészeti beavatkozás keretében a visszeret ún. Fcare System rádiófrekvenciás készülékkel kezelik, mely gyors és fájdalommantes megoldást kínál. A hagyományos, lézeres eljárásnál kíméletesebb: kisebb energiát használ a cél eléréséhez, a környező szöveteket kevésbé érinti. A rájuk gyakorolt hatása nem jelentős.

Az egynapos sebészeti műtét során nem kell altatni a beteget és vágásra sincs szükség – nem történik gerincérzéstelenítés sem, ettől azonban ezzel az egyedi módszerrel fájdalom nélkül gyógyulhatunk.

Az operáció minimális traumatikus hatással jár, így a páciens a beavatkozást követő harmadik napon akár vissza is mehet dolgozni - mondta el Dr. Sepa György.

A rosacea zavaró betegség, melyen a visszérkezelés segíthet

A rosacea zavaró betegség, melyen a visszérkezelés segíthet

A készülékre a visszereken túl a hajszálerek kezelését is rá lehet bízni. Sokan szenvednek például az arcon jelentkező rosacea bőrbetegségtől, amely értágulatokat, gyulladt, gyennyes csomókat okoz az arc középső területein. A rosaceát szintén kíméletesen el lehet tüntetni az Fcare System készülék segítségével.

A rádiófrekvenciás kezelésen már átesett páciensek valóban kevésbé tartják fájdalmasnak a beavatkozást – emellett ezen egynapos sebészeti műtét során a bőr hűtésére sincs szükség - pedig utóbbi a lézeres kezelésnél elengedhetetlen.

Dr. Sepa György érsebész főorvos elérhetősége:

E-mail cím: gyorgy@drsepa.hu

Telefonszám: +36-30/991-2587.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.