2018. 09. 25. - 11:30

Felsőtest plasztika – a kar, a mell és a hát korrekciója

Felsőtest plasztika – a kar, a mell és a hát korrekciója

A felső test megereszkedése több okból megtörténhet – nemcsak súlyfelesleg, de az idő múlása is tehet róla, nőknél és férfiaknál ugyanúgy előfordul. Ilyen esetekben sebészeti beavatkozásra lehet szükség. Mit és hogyan lehet korrigálni?

Ha a felső test megereszkedik, nemcsak kényelmetlenebbül érezzük magunkat – a ruhák nem állnak jól rajtunk, ráadásul a lógó bőr meggyűrődések miatt kiütésessé válhat a bőrünk.
 
A meglazult bőr következtében a karon, a háton hurkák keletkeznek, a mell lejjebb kerül. Mindez nagyobb súlyveszteség és terhesség esetén is előfordulhat, nők és férfiak egyaránt szenvedhetnek tőle.
 
A felsőtest plasztika egynapos sebészeti beavatkozás, melynek három része van.
 
A háton képződött gyűrődéseket is korrigálni lehet sebészeti beavatkozással
A háton képződött gyűrődéseket is korrigálni lehet sebészeti beavatkozással
 
1.Felkar korrekció: a brachioplasztika nevű műtét során zsírleszívással távolítják el a felkarról a felesleges zsírt.
 
Amennyiben a bőr feszesítésére is szükség van, az orvos bemetszést ejt a hónalj alatt vagy a kar hátulján. Masszív fogyást követően jellemző, hogy a vágás a könyöktől a hónaljig tart, kiterjedhet a felső mellkasfal és a hát felé. A felesleges bőrt ilyenkor ezen a bemetszésen át távolítják el.
 
2.Mell emelés: ha ez jelent megoldást problémánkra, a plasztikai sebész három bemetszést ejt – az egyiket az areola körül, a másikat az areola alsó szélétől egészen az emlőrésig, valamint egyet a mell alatt, követve a természetes formáját.
 
A sebész ezután minden felesleges bőrt eltávolít és újrapozícionálja a mellbimbót. Ez a mellemelés leggyakoribb formája. Természetesen a sebész egy vagy több vágást is készíthet, attól függően, hogy milyen a mellkas kontúrja, formája. Férfiaknál a gynecomastia műtétről itt olvashatunk bővebben.
 
3.Hát korrekció: a háton levő zsírpárnák eltávolításához a hát középső és alsó részén szükséges vágásokat ejteni, mindkét oldalon – ahol a gyűrődések képződtek -, nőknél pedig a melltartó alsó vonalában. A felesleges bőrt el kell távolítani a területről, majd bezárni a vágásokat magától felszívódó varrattal, ragasztóval és szalaggal.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.