2017. 08. 08. - 11:20

Hogyan készüljünk fel a zsírátültetésre?

Hogyan készüljünk fel a zsírátültetésre?

Egy zsírátültetés komoly sebészeti beavatkozás, melyet alapos tervezés előz meg. Mire kell azonban odafigyelnie magának a páciensnek, mielőtt kés alá fekszik?

Mielőtt sor kerül egy zsírátültetésre, sebészünkkel konzultálva nem csak azt kell alaposan megtervezni, honnan és hová kerül az átültetett zsír, hanem az érzéstelenítés mikéntjét, valamint az egyéb szükséges tennivalókat is tisztázni kell.

Sebészünk elmondja, mit vár tőlünk a beavatkozást megelőzően.

Ugyanakkor tudnunk kell, mire van szükség a részünkről, mielőtt a műtét elkezdődik.

Függetlenül attól, milyen műtétet végeznek, a hidratáció rendkívül fontos operáció előtt és után is. Hozzájárul a biztonságos felépüléshez.

Legalább 6 héttel a beavatkozás előtt le kell tenni a cigarettát, mert akadályozhatja a sebgyógyulást és hegesedést.

A zsírátültetés helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is végezhető

A zsírátültetés helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is végezhető

Ne szedjünk aszpirint, nem szteroidos, gyulladásellenes gyógyszert (Advil, Motrin, Aleve), se olyan vitamint vagy homeopátiás szert, amely a vérzést erősítheti.

Fontos megkérni valakit, hogy műtét után vigyen bennünket haza és lehetőleg maradjon is a környezetünkben az első 24 órában.

A procedúra napja

A beavatkozás ideje attól is függ, mennyi zsírt távolít el a sebész testünk egy adott területéről és hány olyan hely van, ahonnan azt leszívják. Természetesen egy arc feltöltéshez például kevesebb zsír kell, mint egy fenék vagy a mellek korrigálásához.

Gyógyszerekkel biztosítják, hogy a lehetőségekhez képest kényelmesen érezzük magunkat.

A zsírátültetést általában helyi érzéstelenítésben, vénába adagolt érzéstelenítővel végzik. Olykor azonban általános érzéstelenítésra, altatásra is szükség lehet.

Az operáció alatt számos monitoron figyelik a szívverést, a vérnyomást, a pulzust, valamint a vérben keringő oxigén mennyiségét.

A sebészi beavatkozást követően olyan helyiségbe kerülünk, amely biztosítja a nyugodt felépülést – miközben figyelik állapotunkat. A zsírleszívás helyén kompressziós ruhát kell viselni, mely segít a bőrt „összeszűkítésében”.

Egy rövid megfigyelést követően a legtöbb esetben hazamehet a páciens.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.