2018. 03. 06. - 11:30

Hogyan történik a fülplasztika?

Hogyan történik a fülplasztika?

Bizonyos esetekben a fülplasztika választása jó megoldás, hiszen jelentősen növelheti a páciens önbizalmát. Vannak, akik születésüktől kissé elállóbb, túl nagy vagy túl kicsi fülekkel rendelkeznek – ezeken a korrigálás sokat segít.

A fülplasztika manapság egy széleskörben elterjedt és elfogadott sebészeti beavatkozás. Bárki, aki úgy érzi, nem tetszik neki a fülei formája, vállalkozhat a műtétre. Bizonyos esetekben kimondottan előnyös, ha a túlságosan nagy, kicsi vagy elálló füleket operációval korrigálják a sebészek, s a páciens új külsőt kaphat. Nagymértékben növeli az önbizalmát.

Arról, ki alkalmas a fülplasztikára, már esett szó cikkünk első részében.

Mit kell tudni azonban magáról a fülplasztika beavatkozásról?

Gyermekeknél a porc elég puha ahhoz, hogy a sebészeti beavatkozás során használhatók segédeszközök is. Jellemzően általános érzéstelenítésben zajlik, azaz altatásban zajlik a műtét – a felnőtteknél azonban, akiknek a porca már keményebb, szükség van annak újrapozicionálására.

A fülplasztika elvégzéséhez a fülön belül vagy a fejhez közeli részen ejtenek bemetszést

A fülplasztika elvégzéséhez a fülön belül vagy a fejhez közeli részen ejtenek bemetszést

Vagyis, el kell távolítani vagy szükséges megigazítani, miután egy kis vágást ejtenek a fülben.

Attól függően, milyen az anatómiánk és milyen változtatásokra vágyunk, a sebész a fülplasztika műtét során a fül mögött vagy fülben ejt vágást, amely kellően rejtve maradhat. Az extra porc vagy lágyszövet, amely a fület elállóvá teszi, eltávolításra kerül.

Amennyiben a fülből hiányzik a normál hajlás, újra lehet kreálni a porc formálásával, amelyet tartós varrással vagy vágással igazítanak meg.

Sok esetben a fülplasztika technikák kombinációja éri el a megtökéletesebb eredményt.

Mennyire kell hegekre számítani?

A vágások helye nagymértékben függ attól, milyen változtatásokat végeztetünk. Annyi azonban bizonyos, hogy a bemetszések helyét a sebész igyekszik a lehető legjobban elrejteni, olyan helyeken történnek, ami sosem ütközik az ember szemébe – például a fül mögött vagy ahol a fej és a fül találkozik, de gyakori az is, hogy a fül belső hajlásában ejtik meg ezeket.

A cikket folytatjuk.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.