2019. 06. 18. - 14:30

Kézplasztika: a 6 alapvető módszer

Kézplasztika: a 6 alapvető módszer

Sokan tesznek róla, hogy testük fiatalos, ruganyos maradjon, ám a kéz sajnos ennek ellenére is árulkodhat az idősödésről, a ráncok és vénák által. Manapság erre is van megoldás, egynapos sebészeti műtéttel. Hogyan végezhető el?

A test öregedése nem mindenütt egyformán látványos. A kéz azonban egyike azoknak a helyeknek, ahol a kidagadó vénákon és ráncokon keresztül sajnos könnyen rá lehet jönni, hogy idősebb emberről van szó.
 
Akit ez zavar, napjainkban egynapos sebészeti eljárással módosíthat keze megjelenésén. A kézplasztika módszereiről előző cikkünkben már szó esett. Az alábbiakban összefoglaljuk a lehetőségeket.
 
Ezeket a megoldásokat önmagukban, de más módszerekkel kombinálva is használni lehet az általános eredmények javítása érdekében.
 
A kéfiatalításnak több módja is van
A kézfiatalításnak több módja is van
 
1.Autológ zsír grafting (más néven zsírátvitel): ennek során a saját zsírszövetet fecskendezik vissza a kézbe a fiatalítás érdekében, volumennövelés, a véredények és inak eltakarása, bőrminőség-javítás céljából. Fontos megjegyezni, hogy ha rossz a vérkeringése a páciensnek, szív- és érrendszeri betegség, diabétesz, kemoterápia, HIV/AIDS és dohányzás miatt, az illető nem kaphat ugyanakkora graft mennyiséget, mint mások.
 
2.Töltőanyagok, például poliaktinsav, a hialuronsav vagy a kalcium-hidroxilapatit – ezek felhasználhatók a kéz volumennövelésére, valamint a kiálló csontokat és a vénák „feljavítására”.
 
3.Kémiai hámlasztók és intenzív pulzáló fény (IPL), valamint lézeres bőrfiatalítás a ráncok, bőr elszíneződés, napkárosodás vagy öregedési foltok ellen.
 
4.Fotodinamikai terápia (PDT) az IPL megoldást alkalmazza a szabálytalan pigmentáció vagy a barna foltok agresszívabb kezelésére.
 
5.A szkleroterápia vagy a lézeres vénakezelés észrevehető vagy kiálló vénákat képes kezelni.
 
6.Bőrkivágás a meglazult, felesleges bőr eltávolítására.
 
Ezen procedúrák közül nem egy több kezelést igényel a legmegfelelőbb eredmény érdekében. A kezelések között viszont időt kell biztosítani a duzzanat és a zúzódások megszűnésére.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.