2019. 06. 04. - 12:10

Milyen további lehetőségeket tartogat a kézplasztika?

Milyen további lehetőségeket tartogat a kézplasztika?

Ha testünk egyéb részein nem is igazán látszik, a kéz gyakran árulkodik az öregedésről. A ráncok és kitüremkedő vénák látványossá válnak. Napjainkban az egynapos sebészeti eljárás segíthet a problémán. A kézfiatalításnak több módja is van.

Az öregedés jelei gyakran mutatkoznak meg a kezeken, attól függetlenül, hogy testünk egyéb részeivel mi a helyzet. Kidülledhetnek a vénák, a ráncok, ezeknek köszönhetően az idősödés látványosabbá válik.  
 
Manapság a kézfiatalító plasztikai beavatkozás lehetőséget ad arra, hogy egynapos sebészeti eljárás keretében üdébbé, ifjabbá varázsoljuk a kezünket.
 
Ennek módjairól első kettőről cikkünkben már szó esett.
 
Lássuk, milyen módszerekkel végeznek még kézplasztikát.
 
1.Intenzív pulzáló fény (IPL) és fotodinamikus terápia (PDT): a szemeket ezen beavatkozás esetén védő felszereléssel látják el. Az IPL kézi eszközt közvetlenül a kezelési területre helyezik és fényhullámok keletkeznek.
 
A kezek megfiatalítására többféle sebészeti eljárás létezik
A kezek megfiatalítására többféle sebészeti eljárás létezik
 
Egy sor kezelést követően a foltok és elszíneződések elkezdenek fakulni, majd eltűnni.
 
A PDT ugyanakkor egy olyan megoldást alkalmaz a bőrön az IPL eszköz használata előtt, amely lehetővé teszi az agresszívabb kezelést. Az ebből történő felépülés hasonló, mint amikor enyhe napégésből épül fel az ember.
 
2.Lézeres bőrfeltöltés: ebben az esetben szintén védőfelszerelést tesznek a szemekre, hogy a szaruhártya és a retinák védve legyenek a lézertől.
 
Az eszköz áthalad a bőrön, s a felújító lézer nagyon rövid, nagy intenzitású fényt bocsát ki, amely károsítja a bőr felső rétegeit. Ahogyan a bőr gyógyul, egészségesebb és fiatalosabb lesz a szövetminőség.
 
A nagyon laza és ráncos bőr számára is van már kezelés.
 
Ez a bőr kivágása. Ilyen esetben a páciens általános érzéstelenítést kap, vagy helyi érzéstelenítést szedációval kombinálva.
 
A sebész többnyire a kézfejen ejt egy bemetszést a csuklótól indulva és eltávolítja a laza bőrt, majd az egészet összevarrja. Duzzanat és fájdalom előfordulhat, de gyógyszerrel jól kezelhető.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.