2019. 07. 02. - 11:31

Kézplasztika: hogyan készülhetünk fel rá?

Kézplasztika: hogyan készülhetünk fel rá?

Aki szeretne fiatalos maradni, az étrenddel és a testmozgással igen sokat tehet ezért. A kéz azonban ennek ellenére is idősnek tűnhet. A problémán segíthet a kézplasztika – de hogyan érdemes felkészülni rá?

Nem mindenütt ugyanolyan látványos az öregedés. Bár a test lehet fiatalos, a kéz árulkodhat a valódi korról. A ráncok és a vénák jelzik az öregedést, s ezen manapság csak a sebészeti beavatkozás segíthet igazán.
 
Cikkünk korábbi részeiben magáról a műtétről és az eljárás lehetőségeiről esett szó.
 
Hogyan készülhetünk azonban fel az egynapos sebészeti beavatkozásra?
 
A sebész alapos utasításokat ad arra az időszakra nézve, amely megelőzi a műtétet. Tisztában van egészségünkkel és orvosi előzményeinkkel, fittségünkkel.
 
A kézplasztika segíthet megőrizni a kéz fiatalos megjelenését is
A kézplasztika segíthet megőrizni a kéz fiatalos megjelenését is
 
Lézeres kezelés vagy kémiai hámlasztás esetén előkezelési programban kell részt vennünk, melynek során speciális krémeket kell alkalmaznunk, de gyógyszereket is felírhat az orvos.
 
A beavatkozást megelőzően az alábbi szabályokat szükséges betartani.
 
Amennyiben dohányzunk, a cigarettát le kell tenni legalább 6 héttel a műtét előtt – elősegítendő a jobb gyógyulást.
 
Kerüljük az aszpirin szedését, bizonyos gyulladáscsökkentő gyógyszerek, gyógynövény készítmények alkalmazását, mert fokozott vérzést okozhatnak.
 
Kerüljük a napnak való fokozott kitettséget, főleg védelem nélkül. Ha túl sok nap ér több mint 2 hónappal a műtét előtt, az tartós és szabálytalan pigmentációt okozhat a kezelendő felületen. A napvédelmet és a sugárzás elfogadható szintjét beszéljük meg orvosunkkal.
 
A műtét típusától függetlenül nagyon fontos a hidratálás a műtét előtt és után a biztonságos felépüléshez.
 
A kézfiatalítást általában járóbeteg ellátás keretében végzik. Ezért fontos, hogy valaki hazavigyen bennünket a beavatkozás után, s lehetőleg maradjon is velünk a műtét éjszakáján, ha bármi probléma adódna.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.