2022. 04. 12. - 08:50

Kihívást jelentő operációt is megold - Célegyenesben a MIRA miniatűr sebészeti robotikai asszisztens

Kihívást jelentő operációt is megold - Célegyenesben a MIRA miniatűr sebészeti robotikai asszisztens

Laparoszkópos eljárásokhoz, például vastagbélreszekcióhoz tervezték azt a MIRA nevű miniatűr robotikai asszisztenst, melynek finanszírozása a közelmúltban ért a célegyenesbe.

Jelentős összeget sikerült összegyűjtenie a Virtual Incision cégnek, hogy kereskedelmi forgalomba hozhassa MIRA sebészeti robotját.
 
A 46 millió dollárt szabályozási és klinikai programok támogatására használják fel, amelyek lehetővé teszik a MIRA miniatűr sebészeti robotikai asszisztens számára a kereskedelmi árusítást.
 
Az eszközt laparoszkópos eljárásokhoz, például vastagbélreszekcióhoz tervezték.
 
A pénzösszeg ugyanakkor a kutatáshoz és fejlesztéshez is rendkívül jól jön. A vállalat bejelentette: megkezdte a miniatűr robot-családok fejlesztését további műveletekhez is - így például sérvkorrekcióhoz, epehólyag-eltávolításhoz, méheltávolításhoz, hüvely-gastrectomiához és egyebekhez.
 
 
„A Virtual Incision célja, hogy egy praktikus és problémamentes platform biztosításával átalakítsa a sebészetet. Olyannal, amely hatékony, eredményes és megfizethető hozzáférést tesz lehetővé a robotizált technológiához, függetlenül az ellátás helyétől” – mondta John Murphy, a Virtual Incision elnök-vezérigazgatója.
 
Hozzátette: nagyon izgatottak, hogy a finanszírozás támogatja majd a MIRA fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket, s végül több beteg megtapasztalhassa ezen minimálisan invazív műtét előnyeit.
 
A Virtual Incision egyébként a közelmúltban jelentette be, hogy elvégezte az első operációt a MIRA robotikai asszisztenssel. A robotizált, jobb oldali hemicolectomiás eljárást a MIRA klinikai vizsgálatának keretében hajtották végre, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyével.
 
A vizsgálatot, amely a vállalat véleménye szerint jól halad, jelenleg korlátozott számú amerikai kórházban végzik a rendszer jóváhagyásáig vezető szabályozási útjának támogatására.
 
Az eljárást jelenleg csak néhány amerikai kórházban végzik - ez része az útnak, amely a rendszer jóváhagyásához vezet.
 
„A MIRA sikeresen képes végrehajtani a vastagbél reszekcióját. Ez az eljárás komoly kihívást jelent a minimálisan invazív sebészetben, amely többnegyedes anatómiai hozzáférést és jelentős roboterőt igényel. Sikeressége jól mutatja a platformban rejlő hatalmas lehetőségeket" – mondta Shane Farritor, Ph.D., a Virtual Incision társalapítója és technológiai igazgatója.
 
Hozzátette: a finanszírozási mérföldkő nagy előrelépést jelent céljuk felé, hogy miniatürizált megoldást nyújtsanak a robot-asszisztált laparoszkópos műtétekhez, függetlenül az ellátás helyétől.
 
„A robotizált sebészet iránt folyamatosan nő az igény, mivel egyértelmű előnyökkel jár a betegek számára, ám továbbra is vannak olyan kihívások, amelyek hátráltatják a szélesebb körű alkalmazást: például a magas költségek, a bonyolult felépítés, a szükséges hely és infrastruktúra” – mondta Robert Barmann, a cég partnere az Endeavour Vision-től.
 
Megjegyezte: a MIRA célja, hogy kezelje a jelenlegi, nagyméretű, robotizált sebészeti rendszerekkel kapcsolatos korlátokat kisméretű, mobil kialakítása révén, amely a rutinszerű, nagy volumenű eljárásokhoz is áramvonalas megoldást nyújt.
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.