2018. 09. 18. - 11:30

Megfelelő alanyok vagyunk-e egy felsőtest plasztikához?

Megfelelő alanyok vagyunk-e egy felsőtest plasztikához?

Amennyiben úgy döntünk, hogy testünk korrekcióját sebésszel végeztetjük el, érdemes tudnunk, hogy a beavatkozáshoz valóban jó alanyok vagyunk-e. Az általános egészség ugyanúgy számít, mint a stabil testsúly.

A felsőtest plasztika a megereszkedett törzs körvonalait hivatott korrigálni. Olyan esetekben, amikor más módszer nemigen kínálkozik a mutatósabb vonalak visszanyerésére, érdemes átgondolni, elvégeztessük-e az egynapos műtétet.
 
Milyen esetekben javasolt az operáció?
 
1.Amennyiben elhízáscsökkentő beavatkozáson estünk át (bariátria műtét), vagy jelentős mennyiségű súlytól szabadultunk meg diéta segítségével. A zsírleszívás vagy a megmaradt zsírfelhalmozódások a felsőtesten meglazult bőrhöz vezetnek, melyeket el kell távolítani.
 
2.A meglazult bőr a karok alján, a hónalj vonalában, a melleknél és a háton, hurkák formájában is jelentkezik.
 
3.A laza bőr alatti rétegekben viszonylag vékony a zsír.
 
Modellalkatot nem kell várni - de szép kontúr alakítható ki a sebészeti műtéttel
Modellalkatot nem kell várni - de szép kontúr alakítható ki a sebészeti műtéttel
 
4.Fontos, hogy ne dohányozzunk. Ez ugyanis lassítja a gyógyulás folyamatát, s növeli a súlyos komplikációk esélyét a műtét alatt és után. Amennyiben cigarettázunk, az operáció előtt 6 héttel le kell tenni a dohányt.
 
5.Lényeges, hogy a testúlyunk 6 hónapja stabil legyen. Ugyanis ha további csökkenés várható, az eredmény nem kiszámítható. Az optimális eredményhez a felsőtest plasztika 2 évvel azután végzendő el, hogy megkezdődött a nagymértékű súlyvesztés. Ez az idő lehetővé teszi, hogy a bőr összehúzódjon, amennyire csak lehet.
 
6.Fontos, hogy általános egészségünk kielégítő legyen – krónikus orvosi állapotoktól mentes, így ne küzdjünk diabétesszel vagy szívbetegséggel. A rossz egészségügyi állapot nem túl előnyös testkontúrozás esetén.
 
A fentiek miatt orvosunknak pontosan tisztában kell lennie azzal, milyen betegségeink vannak, illetve milyen az egészségügyi állapotunk összességében.
 
7.Végül, de nem utolsósorban: lényeges a realisztikus hozzáállás, a reális elvárások. Modellt nem fognak faragni belőlünk – de sokkal szebbé, előnyösebbé változtathatják külsőnket az egynapos sebészeti beavatkozás során.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.