2019. 02. 26. - 11:10

Mellnagyobbítás: meddig tart az eredmény?

Mellnagyobbítás: meddig tart az eredmény?

Napjainkban sebészeti beavatkozással rövid idő alatt orvosolható azon nők problémája, akik változatni szeretnének a melleik formáján. Meddig tart azonban a mellnagyobbítás eredménye és milyen korlátozások vannak?

Ha egy hölgy szebb, feszesebb, formáját tekintve előnyösebb kebleket szeretne, esetleg korrigáltatná megereszkedett melleit, ma már erre több lehetősége is van. Az egynapos sebészeti műtétek mibenlétéről, a felkészülésről és az implantátumokról korábbi cikkünkben már szó esett.
 
Mit kell tudni azonban a mellnagyobbítás eredményeiről? Mennyire hosszantartóak és milyen korlátozások lehetnek?
 
Le kell szögezni: normális körülmények között a mellnagyobbítás eredménye hosszantartó – ugyanakkor idővel cserére van szükség, illetve időnkénti ellenőrzésre a sebésznél.
 
A mellek megjelenését idővel több dolog is befolyásolhatja
A mellek megjelenését idővel több dolog is befolyásolhatja
 
A zsírátültetéssel végzett operációval kapcsolatban mások az elvárások – beleértve azt, hogy az idő előrehaladtával egy keveset veszítenek az új keblek a volumenből.
 
A mellek megváltozhatnak az alábbi okokból is: szülés, öregedés, hízás vagy fogyás, hormonális tényezők, illetve a gravitáció.
 
Évek múltával a páciens kevésbé lehet elégedett a keblek megjelenésével, ezért az implantátumok cseréje mellett dönthet, vagy a mellek megemelését is elvégeztetheti, mellyel a fiatalosabb külső ismét garantált.
 
Biztonsági okokból a plasztikai sebésszel mindig érdemes fenntartani a kapcsolatot és rendszeresen visszamenni ellenőrzésre – nemcsak akkor, amikor valamilyen változást észlelünk. Bármilyen kérdés vagy aggodalom esetén nyugodtan forduljunk a sebészhez.
 
Korlátozások és kockázatok
 
Szerencsére a mellnagyobbítás jelentős szövődményei igen ritkák. Minden sebészeti beavatkozás bizonyos fokú kockázattal jár.
 
Ezek az alábbiak.
 
-Nemkívánatos reakció az érzéstelenítésre
-Hematoma vagy szeroma (a vér vagy folyadék felhalmozódása a bőr alatt, amely eltávolítást igényelhet)
-Fertőzés vagy vérzés
 
-Az érzékelés megváltozása
-Hegesedés
 
-Allergiás reakciók
-A mögöttes struktúrák károsodása
-Nem megfelelő eredmény, mely további procedúrát igényelhet
 
Minden sebészeti beavatkozás jár bizonyos fokú kockázattal. A mellnagyobbításnál is előfordulnak kisebb szövődmények, de nem befolyásolják az eredményt. A jelentős szövődmény igen ritka.
 
A fertőzés, kapszuláris kontrakció és az implantációs szakadás szintén ritkán, de előfordulhat – s fontos megjegyezni azt is, hogy a mammográfián látható árnyékok befolyásolhatják a rák azonosítását.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.