2019. 01. 15. - 11:20

Milyen implantátumokat használnak mellnagyobbításkor?

Milyen implantátumokat használnak mellnagyobbításkor?

Napjainkban többféle megoldás is kínálkozik arra, hogy egy nő formásabbá vagy mutatósabbá tegye a kebleit. Egynapos sebészeti beavatkozással a mellnagyobbítás ma már rutin feladat. Milyen implantátumokkal lehet azonban változtatni a mellformán?

Azoknak a hölgyeknek, akik nagyobb, szebb, formásabb keblekre vágynak, ma már nem elérhetetlen a mellnagyobbító műtét.

Az eljárással az emlők mérete, formája korrigálható – ez egyes esetekben zsírátültetéssel történik, illetve szilikon gél vagy sóoldat alkalmazásával.

Mit kell azonban tudni bővebben az implantátumokról?

Napjainkban több lehetőség közül lehet választani, mint valaha. Orvosaink kórtörténettől, testformától és esztétikai céloktól függően döntenek egy adott eljárás mellett.

Ma már nem elérhetetlen a mellnagyobbító- vagy korrigáló sebészeti eljárás

Ma már nem elérhetetlen a mellnagyobbító- vagy korrigáló sebészeti eljárás

1.A sóoldattal töltött mellimplantátumok steril sós vízzel vannak feltöltve. Előre meghatározott méretűek lehetnek – vagy előre megtöltik őket, vagy az eljárás alatt tölthetők be, hogy a módosításokat el lehessen végezni az implantátum méretében.

2.A strukturált sóoldattal töltött emlőimplantátumok szintén steril sós vízzel vannak feltöltve, de szerkezettel rendelkeznek belül, vagyis úgy viselkednek, mintha puha, rugalmas szilikon géllel töltötték volna fel őket. A szerkezetük lehetővé teszi, hogy jobban megtartsák a formájukat, mint a hagyományos sóimplantátumok. Ezek 2015 óta engedélyezettek.

3.A szilikon géllel töltött mellimplantátumok lágy, rugalmas géllel vannak feltöltve és különböző formában elérhetők. Minden szilikon gél mellimplantátumot előre feltöltenek, s hosszabb vágásra van szükség az implantátum elhelyezéséhez.

4.A kohéziós gél szilikon ugyancsak géllel töltött implantátum, melyet „gumimaciként” vagy „formatartóként” is emlegetnek, kohéziós géllel van feltöltve, szilikon térhálósított molekulákból készült, melyeknek köszönhetően kissé vastagabb és szilárdabb a hagyományosaknál. Ez teszi lehetővé, hogy jobban megtartsák a formájukat.

5.Az autológ zsírátvitel a zsírt leszívás segítségével távolítja el olyan test-területről, ahol kevésbé van rá szükség – ilyen a comb, a csípő vagy a has. Az előkészítés folyamatát követően a zsírsejteket a mellekbe fecskendezik. Ez az eljárás jóval ritkább, mint az implantátum behelyezés, s továbbra is klinikai tanulmányozás alatt áll biztonsága és hatékonysága szempontjából.

A plasztikai sebész bármely változatot alkalmazhatja, de akár ezek kombinációja is előfordulhat, amennyiben a keblek megereszkedésének vagy összeesésének esete áll fenn.

A páciens anatómiája és egészségügyi állapota nagymértékben meghatározza, melyik megoldás mellett dönt a sebész.

A cikket folytatjuk.

László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.