2018. 02. 13. - 11:10

Mire számíthatunk a mellkisebbítő műtét napján?

Mire számíthatunk a mellkisebbítő műtét napján?

Miután megbeszéltük a részleteket a sebészeti beavatkozást elvégző orvossal, s tisztában vagyunk azzal, mit nem szabad csinálni műtét előtt, azt sem árt tudnunk, mire számíthatunk az operáció napján.

A mellkisebbítő műtétet természetesen szakorvosok végzik, akik kellő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek e sebészeti beavatkozások terén.

Cikkünk előző részében már volt szó magáról a műtétről és arról, kinek ajánlott, valamint szó esett a beavatkozás előtt nem tanácsos tevékenységekről is.

Lássuk azonban, mire készülhetünk az operáció napján!

A sebész természetesen megmondja, nagyjából milyen hosszú lesz a beavatkozás, s milyen lépésekre kell készülni.

Az operáció előtt a páciensnek meg kell mosdani, antibakteriális szappannal. A kozmetikumokat el kell tüntetünk magunkról, beleértve a körömlakot, a testápolót, a parfümöt vagy egyéb anyagokat.

Vigyünk magunkkal kellemes anyagú, kényelmes ruhát, amelyet képesek vagyunk a mellkisebbítő műtét után is viselni. A felsőnk nyíljon középen, a lábbelinkbe pedig lehessen egyszerűen belebújni.

Mellkisebbítő műtét - fontos tudni, mi történik a beavatkozás napján

Mellkisebbítő műtét - fontos tudni, mi történik a beavatkozás napján

Csak a legszükségesebb dolgainkat vigyük magunkkal – személyi igazolvány, TAJ kártya, telefon, stb. - , egyebeket és az ékszereinket hagyjuk otthon.

A gyógyszereket a mellkisebbítő műtét alatt a páciens kényelme miatt alkalmazzák.

Általában az általános altatást alkalmazzák e sebészeti beavatkozás során, noha bizonyos esetekben a helyi érzéstelenítés és az intravénás szedáció is alkalmazható.

A műtét során biztonságunk érdekében több monitort használnak, melyeken a szívverést, a vérnyomást, a pulzust és a vérben keringő oxigén mennyiségét ellenőrzik.

A sebész követi az előzetesen megbeszélt tervet. Ha elkezdődött a mellkisebbítő műtét, a sebész dönthet úgy, hogy több technikát alkalmaz együtt vagy megváltoztatja az eljárást a legjobb eredmény érdekében.

Nagyon fontos, hogy a páciens megbízzon az orvosban és biztonságban érezze magát.

Amint a sebészeti beavatkozást elvégezték, olyan helyiségbe szállítanak át minket, ahol adott a nyugalom a felépüléshez, de mellette figyelik az állapotunkat.

A műtétet követően nagyméretű kötést helyeznek a mellkasra és műtéti melltartót kell viselnünk. A mellekhez vízelvezető csövecskéket is csatlakoztatnak.

Mielőtt hazaengednék a pácienst, fontos, hogy tudja üríteni ezeket a csövecskéket, vagy az a személy, aki vállalta, hogy gondoskodik róla ebben az időszakban, meg tudja csinálni.

Rövidebb megfigyelési időt követően hazamehetünk, kivéve, ha a plasztikai sebész mást javasol egy esetleges műtét utáni helyreállítás miatt.

A cikket folytatjuk.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.