2017. 08. 01. - 10:30

Mire számítsunk zsírátültetés után?

Mire számítsunk zsírátültetés után?

Bizonyos testterületekről leszívható, más részekre pedig beültethető a zsír a mai, modern sebészeti megoldásoknak megfelelően. Mire készülhetünk azonban az eljárást követően?

Ha egy testterületet szívesen korrigáltatnánk, a zsírátültetés manapság célszerű megoldást kínál.

Az előkészületekről és az átültetés folyamatáról már olvashattunk a cikk előző részében – arról azonban még nem esett szó, mire lehet számítani ezt követően.

Sebészünkkel természetesen meg kell vitatnunk, honnan érdemes zsírt átültetni – mely testterületek a legalkalmasabbak erre, milyen egyéb beavatkozásra lesz szükség?

Nem mindegy, milyen nyoma marad a zsírátültetésnek

Nem mindegy, milyen nyoma marad a zsírátültetésnek

Hogyan fognak kinézni a bevágások és a hegek?

Az egyedüli hegek a zsírleszívásból erednek, melyek arra használnak, hogy a donor területről eltávolítsák a zsírt.

Az erre a célra használt bevágások ugyanakkor kicsik, a hegek szintén – s általában eldugottabb helyekről történik a leszívás. Bizonyos esetekben persze nem lehet a terület ennyire láthatatlan, attól függően, honnan szerzik be a zsírt.

A hegesedés mértéke, mennyisége a technikán és a genetikai adottságainkon is múlik. A legtöbb, leszívásból adódó heg idővel elhalványul. Láthatóak inkább azok maradnak, amelyeknél nagyobb méretű, leszívásra alkalmas kanült alkalmaztak. Látványosak a sötétebb, pigmentált területeken is.

A zsírleszívást követően kétféle folt maradhat a bőrön – az egyik valós heg, a másik pedig az ún. dyschromia, mely sötét és hiper- vagy hipopigmentált folt a bőrön.

A cikket folytatjuk.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.