2020. 06. 02. - 11:25

Plasztika: hogyan tarthatók fenn a kezelések eredményei karantén idején?

Plasztika: hogyan tarthatók fenn a kezelések eredményei karantén idején?

Természetes, hogy a koronavírus-járvány időszakában a különféle plasztikai kezelések is szünetelnek – azoknak azonban, akik időnként igénybe veszik a nem-invazív beavatkozásokat, fontos betartani néhány szabályt az eredmények fenntartására egy ehhez hasonló szünetben.

Korábban aligha fordult elő olyan helyzet a modern társadalmakban, mint a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások és tilalmak. Ezek a különféle műtéti és kozmetikai beavatkozásokra is rányomták bélyegüket.
 
Számos páciens, bár rendszeresen ütemeznek be különféle nem invazív kezeléseket, most azzal szembesült, hogy a következő alkalomra nem mehet el. Ilyen kezelések a botox-injekciók vagy a dermális töltőanyagok használata.arcplasztika_1
 
Egy ilyen időszakban elsődleges, hogy igyekezzünk bizonyos szabályok betartásával fenntartani a bőrünkön már elért eredményeket. Melyek ezek?
 
1.Kerüljük a napot: függetlenül attól, hogy injekciós kezelést kapunk vagy sem, a napsugárzás minimalizálása mindig jó ötlet. A ráncok kialakulásának fő oka ugyanis a nap okozta károsodás. A botox általában hatástalan e ráncokra nézve, mivel nem érinti a mögöttes izmokat.
 
Ha hosszabb időre napra kell mennünk, nagyon fontos magas faktorszámú fényvédő krémet alkalmazni a bőrünkre, nyakra, arcra, kezekre.
 
Még akkor is, ha látszólag nem süt a nap, mert a felhők mögül akkor is ér bennünket az UV-sugárzás.
 
2.Megfelelő bőrápolás: a gondos bőrápolás eredményeképpen a bőr hosszú ideig fiatalos maradhat. A tartós otthonlét arra is jó, hogy az ember nekikezdjen a lelkiismeretes bőrápolásnak, amennyiben eddig kevesebb időt és energiát szánt erre.
 
Naponta használjunk hidratáló krémet, s ügyeljünk arra, hogy kellő mennyiségű vizet fogyasszunk. Az arctisztítók és tonizálók segítenek maximalizálni a kozmetikai beavatkozások eredményét.
 
3.Szedjünk cink kiegészítőt: különböző tanulmányok kimutatták, hogy a botox közvetlenül reagál a testünkben lévő cink szintjére, illetve, hogy a cink-kiegészítés akár 30 százalékkal is növelheti a botox injekciók hatását.
 
Sok ember szenved cink-hiánytól. A cink szedése nemcsak segít meghosszabbítani a botox öregedésgátló hatásait, de az immunrendszert is erősíti.
 
4.Ne stresszeljünk! A stressznek számos negatív hatása van a szervezetre nézve. A jelenlegi gazdasági helyzetben természetes, hogy sokan aggódnak és stresszesek, s tény, hogy nehéz ezt elkerülni – ám számos tanulmány kimutatta már, hogy a stressz csak elősegíti az öregedést.
 
Ha gyakran vettünk igénybe bőrkezeléseket, aggódhatunk amiatt is, hogy az eredmények idővel eltűnnek.
 
Ennek eredményeképpen túlzottan is idegeskedhetünk. A stressz stimulálhatja az izmokat, így a botox vagy a töltőanyagok gyorsabban elveszítik a hatásukat. Ezért fontos tehát, hogy aggodalmaskodásunkat, szorongásunkat kordában tartsuk és tanuljuk meg kezelni a stresszt.
 
Fontos még, hogy plasztikai sebészünkkel mindenképp tartsuk a kapcsolatot, s fogadjuk meg tanácsait. Online konzultációkra is van lehetőség.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.