2017. 08. 29. - 10:30

Sebészeti szemöldökemelés – mit kell tudni róla?

Sebészeti szemöldökemelés – mit kell tudni róla?

Homlok- vagy szemöldök emelésként is említik ezt a sebészeti beavatkozást, melynek célja a gravitáció hatásainak visszafordítása és a puha szövet feszesítése a felső szemhéj, szemöldök és a homlok fiatalosabbá tétele érdekében. Mit érdemes tudni erről a műtétről?

Ahogyan a test szinte minden pontjára létezik valamilyen korrekciós, fiatalító eljárás, úgy ez a homlok- és a szemöldök környékén is megoldható.

A szemöldök- és homlokemelés a gravitáció hatásait fordítja meg, feszesítve a szöveteket a homlokon, azzal a céllal, hogy a felső szemhéj és a szemöldök fiatalosabb megjelenését visszaállítsa.

Többféle szemöldök-emelési technika létezik, melyeken belül különféle hosszúságú bemetszéseket ejtenek különböző helyeken – s olykor endoszkópot is alkalmaznak.

Fiatalosabbá teszi a homlokot és a szemöldököt a sebészeti beavatkozás

Fiatalosabbá teszi a homlokot és a szemöldököt a sebészeti beavatkozás

A fiatalos szemöldök elhelyezkedése a szemgödör pereme, fokozatos oldalirányban, a túlsó fele pedig magasabban ül, mint a szemgödör vége.

Ám ahogy idősödünk, a szemöldök hajlamos lapos, vízszintes pozíciót felvenni. Sok esetben befolyásolja az arckifejezést. Ilyenkor érdemes elgondolkodni a sebészeti beavatkozáson.

Mikor fontoljuk meg a szemöldökemelő műtétet?

-Az alacsony vagy lefelé csüngő szemöldök fáradt, szomorú vagy mogorva arckifejezést hoz létre

-A homlokon mély, vízszintes gyűrődések vannak

-A szemöldök vagy az orr vonala között vonalak vagy barázdák látszanak

-Felesleges bőr vagy zsírszövet van a szemek fölött

Milyen előnyei vannak a szemöldökemelésnek?

Újrapozicionálja a lógó, alacsony szemöldököt. Fiatalos szemöldököt hoz létre azzal, hogy helyzetét megváltoztatja. Boldogabbnak, barátságosabbnak és megközelíthetőbbnek tűnünk majd.

Nagyon sok múlik a megfelelő szemöldökemelési technika kiválasztásán is

Nagyon sok múlik a megfelelő szemöldökemelési technika kiválasztásán is

Milyen hátrányokkal számolhatunk?

Csakis magasan képzett és kellő gyakorlattal rendelkező sebész végezheti el a szemöldökemelést – mert csupán így van rá garancia, hogy valóban azt a hatást kapjuk, amire vágytunk. A megfelelő technika kiválasztásán is nagyon sok múlik, ezért fokozottan fontos, ki végzi a műtétet.

Szemhéjműtétre is szükség lehet, amennyiben a homlokemelés nem javít kellő mértékben a szemhéjak állapotán.

A cikket folytatjuk.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.