2017. 06. 13. - 11:25

Sebészi korrekció: mikor lehet szükség karplasztikára?

Sebészi korrekció: mikor lehet szükség karplasztikára?

Egy bizonyos kor után nem meglepő, ha a kar belső oldalán megnyúlik a bőr. A petyhüdtté válás valóban nem túl esztétikus látvány. Sebészeti úton korrigálható a probléma, bár 1-2 napos megfigyelésre szükség van.

Ha a kar belső fele megereszkedik, az sok esetben zsírfelszaporodással is párosul. Amennyiben valakit nagyon zavar karjának megjelenése, annak alakját, illetve a bőr feszességét meg lehet változtatni plasztikai sebészeti úton. A jelenlegi állapotot lehet javítani a beavatkozással.

Mi történik pontosan az esztétikai sebészeti beavatkozás során?

A karplasztika nem teljesen egynapos sebészeti műtét, mivel szükséges az operációt követően 1-2 napos megfigyelésre a kórházban maradni.

A karok alakjának korrekcióját úgy végzik, hogy első körben a zsírleszívást oldják meg – amennyiben a kérdéses területen zsírfelesleg van.

A kar belső felén megnyúlt bőrt sebészeti úton lehet korrigálni

A kar belső felén megnyúlt bőrt sebészeti úton lehet korrigálni

A leszívás után a hónaljhoz közel ejtenek bevágást a kar belső részén. Ha kismértékű bőrfelesleget kell eltávolítani, elegendő lehet a hónalj alatt is egy kis vágást ejteni.

A bemetszésen keresztül a felesleges bőrt, valamint az alatta levő kötőszövetet eltávolítják.

A kar formáját ezután a kötőszövetbe helyezett, ún. támasztó öltésekkel alakítják ki. A vérzést csillapítják, s összevarrják a nyílt karrészt.

A műtétet követően a páciensnek speciális kompressziós ruhát kell viselnie másfél hónapig.

A karplasztika sebészeti beavatkozás során szükséges az 1 vagy 2 napos megfigyelési idő. A beteget kísérővel lehet hazaengedni, de antibiotikumot és ha szükséges, fájdalomcsillapítót is szednie kell.

A teljes felépülés hat hétig tart, ezalatt fontos a terület jegelése, a pihenés és a kompressziós ruha viselése. Kontroll vizsgálatot egy hét múlva végeznek a műtéthez képest.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.