2016. 10. 04. - 13:20

Tévhitek – amit a visszerességről rosszul tudunk

Tévhitek – amit a visszerességről rosszul tudunk

Számos ember mindennapjait teszi élvezhetetlenné a visszeresség – s nemcsak az előnytelen látvány miatt. A fájdalmas, szövődményre hajlamos egészségügyi problémával kapcsolatos tévhitekről dr. Sepa György érsebész főorvos beszélt.

Nem kevés ember szenved visszértágulattól, s keseríti meg a napjait ez az egészségügyi probléma. Noha sokakat foglalkoztat, vagy maguk is küzdenek a visszerességgel, több tévhit alakult ki ezzel kapcsolatban – e emiatt vannak, akik nem a legmegfelelőbb megoldásokat választják a gyógyulás érdekében.

Pedig hála a szakembereknek és a modern, fájdalommentes technológiának, a visszérkezelés ma már nemcsak hatékony, hanem kíméletes is, sőt egynapos sebészet keretében elvégezhető.

Dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa a leggyakoribb tévhitekről beszélt a visszér-problémával kapcsolatban.

Dr. Sepa György érsebész főorvos a visszér gyógyítás szakértője

Dr. Sepa György érsebész főorvos a visszérgyógyítás szakértője

1.Sokan csak esztétikai szempontból tartják gondnak a visszértágulatot

Sajnos, nemcsak látványra előnytelenek és megakadályozzák, hogy az ember egy szép szoknyát, rövid nadrágot vegyen fel. Komoly egészségügyi problémáról van szó, amely szövődményekkel járhat.

A vénás pangás következtében elnehezültnek érezzük a lábunkat, fájdalmak gyötörhetnek bennünket, s ha nem fordulunk orvoshoz a gyógyítás érdekében, akár lábszárfekély is kialakulhat - sőt, mélyvénás trombózis, melyhez akár életveszélyt okozó tüdőembólia is párosulhat.

2.Krémek segítenek a visszerességen

Tévhit, hogy a visszértágulatok kezelését meg lehet oldani krémekkel. Egyes készítmények valóban bírnak érerősítő hatással, sőt a fájdalmat is csökkentik. De semmiképp sem segítenek a kidudorodó visszértágulatokon, hiszen az egynapos sebészeti kezeléssel a probléma okát kell megszüntetni – magyarázta dr. Sepa György.

A visszeresség elcsúfítja a lábat - de ma már egynapos sebészeten is kezelhető

A visszeresség elcsúfítja a lábat - de ma már egynapos sebészeten is kezelhető

3.Az idősebbeket érinti

Valóban sűrűbben alakul ki visszeresség egy bizonyos kor után - ám ritka esetben egy húszévesnél is jelentkezhet a probléma. Hogy miért? Legtöbb esetben genetikai hajlam vagy kedvezőtlen munkakörülmény áll a háttérben, például sokat ül- vagy áll az illető - mondta a szakember. Visszerességet okozhat a túlsúly, vagy a fokozott fizikai terhelés, mely sportolásnál és munkánál egyaránt jelentkezhet.

A cikket a tévhitekről folytatjuk!

 

Dr. Sepa György érsebész főorvos elérhetősége:

E-mail cím: gyorgy@drsepa.hu

Telefonszám: +36-30/991-2587. 

 

Kapcsolódó cikk:

Fájdalommentes visszérkezelés - egy nap alatt

B.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.