2022. 01. 11. - 11:15

Vénaproblémák: segíthetnek az otthoni módszerek?

Vénaproblémák: segíthetnek az otthoni módszerek?

A visszér és a pókvéna kezelésére otthoni módszerek is léteznek, arra azonban kevés a bizonyíték, hogy ezek mennyire hatékonyak. Mikor kell eltávolítani egy vénát?

A különböző vénás állapotok kezelésekor több esetben a véna eltávolítására lehet szükség. Különösen a visszér és a pókvéna okozhat problémát. Ezekről előző két cikkünkben szó esett.
 
Normális esetben, ha az emberek visszeret vagy pókvénát látnak a bőrükön, otthoni kezeléseket alkalmaznak.
 
Ezek nem invazívak és a jobb egészséget szolgálják, ám arra kevés a bizonyíték, hogy mennyire hatékonyak; milyen mértékben segíthetik elő az otthoni kezelések a visszér és a pókvéna elhalványulását vagy elmúlását.
 
Az egynapos sebészeti beavatkozásokkal hatékonyabban kezelhetők a vénás állapotok
Az egynapos sebészeti beavatkozásokkal hatékonyabban kezelhetők a vénás állapotok
 
Érdemes áttekinteni ugyanakkor, mely otthoni kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek segíthetnek eltávolítani a sérült vénákat a szervezetből.
 
-Kompressziós tömlők vagy harisnyák
 
-Edzés, testmozgás
 
-Súlykontroll
 
-Diéta tervezés
 
-Lábak felemelése, amikor van rá lehetőség
 
Mindazonáltal, ha a fájdalom és egyéb kellemetlen tünetek továbbra is fennállnak és szeretnénk megszabadulni a sérült vénáktól, napjainkban az azok eltávolítását, illetve lezárását célzó műtétek közül választhatunk.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.