2021. 01. 12. - 11:25

Visszér, a gyakran félreértett betegség

Visszér, a gyakran félreértett betegség

A visszérbetegségben szenvedőket gyakran hibásan diagnosztizálják – ami azonban szükségtelen komplikációkhoz és szenvedéshez vezethet, pedig az állapot ma már pár órás kezeléssel helyrehozható.

Bár ma már rengeteg információ áll rendelkezésünkre a legkülönfélébb betegségekről, még mindig előfordul, hogy a visszér-betegeket hibásan diagnosztizálják.
 
A jelenségről dr. Douglas Lewis, a kaliforniai Atherton vaszkuláris és intervenciós radiológusa beszélt, aki elmondta: a visszér-probléma ignorálása és félrekezelése teljesen szükségtelen szenvedést és bonyodalmakat okoz a betegnek. Különösen, hogy a pácienseket érdemben addig nem kezelik, míg a betegség elér egy bizonyos, már igencsak legyengítő fázist.
 
A visszeret gyakran csak esztétikai problémának tekintik
A visszeret gyakran csak esztétikai problémának tekintik
 
Márpedig minél előbb diagnosztizálnak egy visszér-problémát, annál egyszerűbb kezelésekkel lehet jó eredményeket produkálni.
 
„Kulcsfontosságú kiképezni az orvosokat arra, hogy jobban informálódjanak a visszér-betegség korai azonosítását illetően, s mikor továbbítsák a pácienst egy szakértőhöz” – mondta dr. Lewis.
 
A szakember hozzátette, hogy a visszérrel kapcsolatos tévhitek a következők.
 
- A visszér és a pókvéna csupán esztétikai probléma.
 
- A visszér tünetei – így a fájdalom, a lábak nehéznek érzése, az égő érzés, bizsergés, viszketés, könnyű lábfáradtság - csak az öregedés részei.
 
- Ha várnak a kezeléssel, az lehetővé teszi, hogy mindent egyszerre lehessen kezelni.
 
Olvasd el, mit kell tudni a visszérről és milyen kezelési lehetőségei vannak manapság!
 
László Adrienn
 
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.