2017. 07. 18. - 10:55

Zsír átültetés – hol alkalmazható?

Zsír átültetés – hol alkalmazható?

A test problémás területeinek korrigálását ma már a szakemberek saját zsír átültetéssel is meg tudják oldani. Mely eljárások végezhetők el a segítségével? Milyen testrészeken alkalmazható ez a plasztikai sebészeti technika?

A zsír átültetés olyan sebészeti beavatkozás, mellyel korrigálni lehet a test bizonyos területeinek formátlanságát, előnyösebbé téve azt.

A technika során a felesleges zsírt olyan területekről ültetik át, mint például a combok külső fele, s a rászoruló területekbe injekciózzák be, korrigálva a volument, a kezek, az arc, a mellek vagy a fenék esetében. De milyen korrekciók oldhatók meg e biztonságos és hosszantartó eredménnyel járó procedúra segítségével?

-Arc zsír átültetés: az arcon jelentkező vonalak, ráncok, szarkalábak korrigálhatók máshonnan vett zsírral – így a hasból, combból például. A zsírt az arcba fecskendezik, így a pattanásos hegek, megereszkedett részek feltölthetők, ahogyan a száj is. Még az orr és a száj közötti ráncok, bőrdúcok és behúzódások minimalizálása is megoldható.

A melleknél implantátummal és anélkül is lehet alkalmazni zsírfeltöltést

A melleknél implantátummal és anélkül is lehet alkalmazni zsírfeltöltést

-Mellnagyobbítás: amennyiben szerényebb mellnövekedést szeretnénk elérni, a zsírátültetés a keblekbe is megoldható – ilyenkor azonban a mellnek nem árt egy szép forma és megfelelő bőrtónus. Ha a bőr és a keblek is megereszkedtek, vagy jelentős mellnövelés a cél, ez a beavatkozás nem a legcélszerűbb.

-Mellnagyobbítás implantátummal és zsírátültetéssel: ha a mell formája optimalizálásra szorul, az implantátum mellett a zsírszövetek is hasznosak lehetnek. Ha például az implantátum behelyezése után a keblek szabálytalannak tűnnek, ezek korrigálhatók a zsír segítségével.

-Mellrekonstrukció: általában az emlődaganatot követő lumpektómia vagy masztektómia után a zsírátültetés megfelelő eljárás a mellek teljes rekonstrukciójára, ugyanakkor ez egy többlépcsős folyamat, mely legalább kettő vagy négy zsírfeltöltési procedúrát igényel.

-Fenék nagyobbítás: a teltebb hátsóra vágyóknál a kerekebb vonalak kialakítására zsír átültetést alkalmaznak. Az összegyűjtendő zsír érdekében máshonnan zsírleszívást hajtanak végre.

-Kéz fiatalítás: a zsír átültetés hatékonyan növeli a térfogatot, a ráncos területek eltüntetésével és a látványos inak, erek elfedésével.

A cikket folytatjuk.

B.A. 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.