2024. 02. 12. - 09:40

A mentális jóllétet szolgálja az új okos tükör

A mentális jóllétet szolgálja az új okos tükör

Megjelent a Las Vegas-i CES technológiai kiállításon a világ első mesterséges intelligens tükre, amely elősegíti az ember mentális jóllétét.

Különleges újdonsággal rukkolt elő a Baracoda nevű cég az idei CES (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon Las Vegasban.
 
A Bmind Smart Mirror a világ első mesterséges intelligens tükre, melyet a mentális jóllét érdekében alkottak meg.
 
A generatív mesterséges intelligencia alkalmazásával a tükör képes személyre szabott ajánlásokat nyújtani. A mesterséges intelligencia és a természetes nyelvi feldolgozás (NLP) ötvözésével elemzi a tükörbe nézők érzelmeit - kifejezések, gesztusok és hangok segítségével. 
 
A mentális jóllétet szolgálja az új okos tükör
A mentális jóllétet szolgálja az új okos tükör
 
Milyen ma a hangulatod?
 
A tükör ezután fényterápiás üléseket, irányított meditációt és a mentális állapoton alapuló önmegerősítést kínál, hogy javítsa az ember hangulatát és kezelje a stresszt.
 
Ha valaki bekapcsolja a tükröt, az megkérdi, hogy telt az illető napja.
 
A CES-en többen tesztelték az okos eszközt. Ha például valaki azt mondja, borzasztóan sikerült a napja, a tükör azonnal bátorító szavakkal áll elő.
 
Nyugtató kék színűre kapcsolja a lámpákat, természeti képet jelenít meg és arra ösztönöz, hogy kezdjünk el egy meditációt.
 
A tükör szép elismerést kapott: a CES 2024 Innovációs Díját is elnyerte az Okos Otthon kategóriában.
 
 
Fotó: baracoda.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.