2022. 11. 21. - 09:30

Csökkentheti a depressziót a varázsgomba

Csökkentheti a depressziót a varázsgomba

A varázsgombákban található hallucinogén kémiai anyag drasztikusan mérsékelheti a depresszió tüneteit – mutattak rá a kutatók.

Csökkentheti a depressziót a varázsgomba. Egy új, úttörő tanulmány a közelmúltban feltárta, hogy a pszilocibin szintetikus formájának egyetlen adagja drámai módon mérsékeli a tüneteket, ha kombinálják azt a pszichológiai támogatással.
 
A péciensek nagyjából egyharmada, akiknek 25 mg-os adagot adtak, három héttel később remisszióba került - annak ellenére, hogy a hagyományos kezelésekre nem reagáltak.
 
A globális vizsgálatba 233 beteget vontak be, valamennyien a COMP360 nevű gyártott pszilocibin három különböző dózisának egyikét kapták – írta a kutatócsoport a New England Journal of Medicine szaklapban.
 
Csökkentheti a depressziót a varázsgomba
Csökkentheti a depressziót a varázsgomba
 
Eredményeik azt mutatták, hogy a legmagasabb dózist kapó betegeknél jelentősen csökkent a tünetek súlyossága a kezelést követő napon belül. A klinikai hatás 12 héttel a hallucinogén alkalmazása után is megmaradt.
 
„Pozitív eredményeket tapasztaltunk a betegek egy különösen eltérő kezelési csoportjában. A legmagasabb dózis volt a legnagyobb hatással a páciensek depressziójára – mondta el Guy Goodwin professzor, a COMPASS Pathways gyógyszergyártó tiszti főorvosa. - Ez azt sugallja, hogy a COMP360 pszilocibin valódi farmakológiai hatást fejt ki, ami kritikus fontosságú ahhoz, hogy a jövőben új kezelésként ismerjék el” – tette hozzá a professzor.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.